Asfaltiranje u Svojboru u završnoj fazi

Novi Pazar – Iako je, kalendarski zima već počela, građevinska sezona u Novom Pazaru je, moglo bi se reći, u punom jeku. Današnjim asfaltiranjem ulice u dužini od 150 metara, Svojbor skoro potpuno postaje urbanistički uređeno naselje.

Asfalt u decembru, meštani baš i nisu očekivali, ali to će definitivno za njih biti događaj po kojem će pamtiti godinu na izmaku.

Kako ističe pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Nihad Hasanović, i 23.decembra infrastrukturni radovi odvijaju se, kao u jeku sezone, istim intenzitetom. Svojbor je samo jedno od aktivnih gradilišta. Hasanović je rekao da će se radovi nastaviti istim tempom sve do kraja godine, ukoliko to vremnski uslovi dozvole i naglasio da se istovremeno radi i na sanaciji seoskih puteva. On je podsetio da, iako nije u toku predizborna kampanja, intenzivno se radi, kako bi se, kako je kazao, građanima obezbedilo svakodnevno funkcionisanje.

Paralelno sa radovima u Svojboru, u naselju Potok na raskrsnici Kolubarske i Sopoćanske ulice završavaju se radovi na potpornim zidovima. Od mosta kod pijace do Karahodžića mosta intenzivno se radi na popločavanju trototoara i postavljanju ivičnjaka, a kako se najavljuje, za dva dana počinje i izgradnja potpornog zida u Kačaničkoj ulici, što je, kako ističu nadležni, preduslov za asfaltiranje i te ulice, koje se planira početkom naredne sezone.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO