Naslovna Featured Istaknuto Asfaltirana Ljubljanska ulica

Asfaltirana Ljubljanska ulica

asfaltirana-ljubljanska-ulica

Novim slojem asfalta Ljubljanska ulica u Novom Pazaru dobila je novi izgled.  Prethodno je rekonstruisana kišna i fekalna kanalizacija,  koje su renovirane u skladu sa potrebama i većim brojem ljudi koji žive u novoizgrađenim zgradama. Izvođač radova je preduzeće „Novi Pazar- Put“, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Novog Pazara.

„Danas finiširamo radove u Ljubljanskoj ulici. Pre toga je odrađena podzemna instalacija. Puno je zgrada ovde tako da ima puno stanara. Morali smo da proširimo kapacitete cevi. To je ulica koja veže Ulicu Stane Bačanin i Ulicu 8. marta. Biće dobrodošla kao jedan „bypass“ ovde.“, pojasnio je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

Meštani Ljubljanske ulice sa zadovoljstvom su dočekali novi asfalt koji je poslednja faza u rekonstrukciji njihove ulice.

„Ovo je već završna faza ovog naselja Ćukovac. Ulica je dugo bila raskopana, nije bilo ravno, skupljala se voda. Naravno da puno znači za sve ljude ovde“, kazao je meštanin Benjamin Mušić.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je nastavak radova, ali u skladu sa novonastalom situacijom povezanom sa epidemijom korona virusa u našoj zemlji i gradu, koje se odrazilo i na ekonomiju i punjenje budžeta.

„Moramo se dogovoriti sa izvođačima oko sredstava i dinamike rada. Koliki nam je jorgan, toliko ćemo se opružiti.  Nećemo nikome ostati dužni.  Moramo i građanima koji imaju problema sa zdravljem i socijalim statusom pomoći ove jeseni. Nadamo se da se ono stanje sa koronom neće vratiti.  Apelujem i odavde na građane da se pridržavaju svih mera zaštite“, kazao je Hasanović.

On je kazao da se od sutra intenziviraju radovi u seoskim mesnim cetrima: Požegi, Bajevici i Belim Vodama. Najavljeno je i asfaltiranje u naselju Ćeremidžinica u Ulici Narodnog fronta niz reku Trnavicu u dužini od 450 metara.

(A.M.K.)

Exit mobile version