Asfaltiran seoski put prema Podbijelju

nfrastrukturni radovi u Novom Pazaru nastavljaju se sve intenzivnijim tempom. Tokom vikenda asfaltirano je 800 metara puta u naselju Podbijelje. Radove je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

Seoski put prema Podbijelju asfaltiran je tokom vikenda. Meštani, koji ovde žive su predstavnike gradske uprave dočekali srdačno i iskazali zadovoljstvo što uređenjem kompletne komunalne I putne infastruktre imaju bolje uslove za svakodnevni život.

Završne radove u Podbijelju obišao je I gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima, koji je podsetio da je samo ove godine okončano 11 ugovora prenetih iz prošle godine, te dodao da je planom asfaltiranja obuhvaćen uži centar grada, ali i prigradsko i seosko područje.

“Intenzivno se radi na asfaltiranju više putnih pravaca. Radili smo i tokom trajanja vanrednog stanja. Izvođači radova na novopazarskim gradilištima su AD “Novi Pazar -put” i AD “Zlatar”. Planom asfaltiranja obuhvaćen je uži centar grada ali i prigradsko i seosko područje. U Podbijelju smo meštanima obećali asfalt i to svoje obećanje realizujemo. Do sada je za asfaltiranje iz gradskog budžeta izdvojeno preko 500 miliona dinara, da bi naši sugrađani imali što kvalitetniju svakodnevnicu”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Predsednik IV mesne zajednice, dr Šefadil Spahić ističe da je zadovoljstvo meštana u Podbijelju ogromno, te da je svaki metar asfalta za građane od velikog značaja.

“Drago mi je zbog svega što se u Novom Pazaru radi za dobrobit građana, za svaki metar asfalta. Želimo da poboljšamo uslove života građana u svim naseljima, kako gradskim i prigradskim, tako i na seoskom području. Zato je Novi Pazar jedno veliko gradilište”, kazao je dr Spahić.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika za infrastruktru i investicije Nihada Hasanovića ovo je samo jedno u nizu gradilišta, gde se trenutno izvode infrastrukturni radovi.

Putari uporedo rade i na putnom pravcu Trnava-Osoje , mehanizacija je angažovana i u Skukovu, Bajevici i Mišćićima. Izvođači radova na prirpemi za asfalt rade i u kraku Ulice Ive Andrića, u dve ulice u naselju Hadžet, u Mitrovačkoj ulici u naselju Lug, a i u Biserovačkoj ulici prema Vojniću.

Radovi se intezivno odvijaju i u dva kraka Pribojske  ulice, dve ulice u Svojboru, u Ulici  Stevana Nemanje, u Ruđera Boškovića i Nurije Pozderca. Veliki broj radnika i mehanizacije angažovano je i na sređivanju deonica oko Autobuske stanice, gde se nakon zamene podzemnih instalacija radi iskop i priprema  za asfalt. S obzirom da je veliki broj potpisanih ugovora između gradske uprave Novog Pazara i izvođača po završetku započetih radova, otvoriće se i 10 novih gradilišta.

foto: Senad Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO