Asfaltiran put u Rajčinoviću koji povezuje brojna sela – video

Novi Pazar – U mjestu Rajčinoviće nadomak Novog Pazara asfaltiran je seoski put u dužin od 1.300 metara. Ova saobraćajnica od vitalnog je značaja jer će kao i do sada, samo asfaltiranim putem, tuda prolaziti mještani deset okolnih sela.

Predstavnici Javnih preduzeća Gradske uprave Novog Pazara koja je uslišila višegodišnje želje mještana obišli su završne radove u tom naselju.

Težak je život mješatana ovog kraja. Svaki bitniji posao završavaju u Novom Pazaru do kojeg su sporije dolazili zbog neuređene putne infrastrukture. Asfaltni put od oko 1.300 metara a koji povezuje brojna okolna sela koristiće djeca do škole, stariji, ali i džematlije obzirom da je asfaltirano i proširenje u blizini vjerskog objekta.

Primjećuju zadovoljni mještani da Gradska uprava Novog Pazara posebnu pažnju posvjećuje seoskim područjima, brinući tako da se i njima bar na taj način omoguće bolji uslovi življenja i bavljenja poljoprivredom i stočarstvom.

Kažu mještani Sitniča da nakon blata i prašine ne vjeruju das u dočekali ovaj dan. Za predstavnike vlasti u Novom Pazaru kažu da vlast čine odgovorni ljudi koji odgovorno i savjesno obavljaju velike poslove.

Asfaltni put od značaja je i za turistički razvoj ovog kraja i Novog Pazara obzirom na brojna prirodna bogatstva i postojanja banje i banjskih kapaciteta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO