Asfaltiran most koji povezuje novopazarsku Banju i Postijenje

Novi Pazar – Radovi na izgradnji mosta koji će povezivati Novopazarsku Banju i naselje Postenje se privode kraju. Danas je počela i završna faza , asfaltiranje mosta i prema riječima izvođača, svi planirani radovi teku planiranom dinamikom.

Prema riječima člana kabineta gradonačelnika koji je zadužen za urbanizam i prostorno planiranje, Elvira Hamidovića, ovaj novopazarski novoizgrađeni most koji će povezivati lijevu i desnu stranu rijeke Raške , osim što će imati funkcionalnu vrijednost povezivanja dva naselja i pomoć đacima novoizgrađene osnovne škole „ Meša Selimović“ , takođe ovaj projekat je kapitalni objekat za Novi Pazar koji će otvoriti mogućnosti za nove vrijedne projekte.

“ U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju pristupnih lepeza za postojeće saobraćajnice, dok će se nakon toga voditi pregovori za rješavanje imovinsko – pravnih pitanja, tj. realizaciju projekta probijanja novih ulica koje će povezivati ovaj most” – istakao je Hamidović.

Kako je istakao Hamidović, Gradska uprava ovakvim projektima želi da građanima obvezbijedi bolje životne uslove, kao i bolji i ljepši Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO