Arkus liga: Disciplinski postupak protiv Crvene zvezde

Direktor rukometne Arkus lige Milorad Šolević saopštio je danas da će protiv organizatora rukometne utakmice četvrtog kola A grupe Arkus lige između Crvene zvezde i Novog Pazara u Beogradu biti pokrenut disciplinski postupak.

“U skladu sa Disciplinskim pravilnikom Rukometnog saveza Srbije, posle toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne. Incident koji se dogodio nema nikakve veze sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se Arkus liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima”, stoji u saopštenju Arkus lige.

Šolević je naveo da je navijanje na utakmici u Beogradu do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu, a da se u 40. minutu se sa tribina čulo neprimereno skandiranje i da su istovremeno navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja.

“Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata, uz upozorenje da će, ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, utakmica biti nastavljena bez prisustva publike. Delegat je samim tim preduzeo sve mehanizme, koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski. Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja”, ističe se u saopštenju Arkus lige.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO