Appleov iPhone 7 je najočekivaniji smartphone

Spekulacija o Appleovom nadolazećem iPhoneu 7 je sve više iako su iPhone 6S i 6S Plus na tržištu tek nekoliko meseci.

Kada je reč o smartphoneima, svi očekuju nove što pre, žele da budu što tanji i što lakši, ali i da imaju novi dizajn. Upravo se to očekuje od nadolazećeg iPhonea 7, o kojem se već sada uveliko razmišlja i spekuliše. Osim što će dobiti novu kameru, imaće i novi otvor za slušalice.

Na iPhone 7 ćemo morati da čekamo barem devet meseci, dok kupce u međuvremenu mame rivali poput Samsungovog Galaxyja S7 i drugi. Kompanija Apple još uvek nije otkrila tačan datum predstavljanja i početka prodaje svog novog smartphonea. U poslednjih pet godina, odnosno od iPhonea 4S, Apple je predstavljao nove telefone početkom septembra, a u prodavnice su dolazili nekoliko nedelja ranije. Zbog toga baš i nema razloga da neko očekuje novi iPhone pre septembra 2016. godine.

Anonimni izvori iz lanca dobavljača su ranije otkrili da bi Apple mogao da pomeriti datum predstavljanja iPhonea 7 na početak leta, ali, to nije potvrđeno i pomalo je teško verovati da će se Apple odlučiti na takav potez.

Dizajn iPhone 7 će biti glavna tema razgovora, jer tradicija govori da ovog puta možemo očekivati nešto novo. Dizajn iPhonea 6 i iPhonea 6S je prisutan već dve godine, nakon čega Apple obično pravi promene. Zaobljeni dizajn iPhonea 6 je usledio nakon poprilično “kutijastog” iPhonea 5S, kao i 4-inčnog iPhonea 5, koji je stigao nakon manjeg i starijeg modela 4S. Zato, iPhone 7 će pokazati u kojem će smeru ići dizajn novih Appleovih smartphonea. Kompanija iz Cupertina će time postaviti nove standarde kada je reč o estetici smartphonea. Ipak, kako će tačno novi iPhone izgledati, za sada je misterija.

Apple navodno radi na zaobljenom i savitljivom dizajnu smartphonea, ali se ne zna koliko će on biti radikalan. Spominje se i da će biti vodootporan kao i Moto X Style i Sony Xperia Z6.

Ono što sigurno znamo o dizajnu iPhonea 7 je da će biti tanji od prethodnika. To su potvrdili i dokumenti o patentu. Za to je zaslužno i odbacivanje tradicionalnog audio otvora od 3,5 mm. Umesto toga će korisnici morati da koriste slušalice koje se priključuju u Lightening port, a alternativa su Bluetooth slušalice. Appleove slušalice će imati takozvani D džek, koji je dosta tanji i polukružnog je oblika.

Biće promena i kada je reč o procesoru, tako da će novi iPhone dobiti novi snažniji procesor sa šest jezgara, koji će nositi oznaku A10. Takođe, baterija će trajati još duže nego što je slučaj kod iPhonea 6S i 6S Plus.

Apple radi i na opciji digitalnog projektovanja tastature na ravne površine. Unapređen će biti i ekran, koji je već jedan od najboljih na tržištu, ali je teško verovati da će koristiti QHD ekrane. Pre će to biti Full HD 3D Touch ekran.

Kamera iPhonea 7 će biti nešto bolja od kamere njegovog prethodnika, ali bez većih promena, koje realno nisu ni potrebne. Appleov iPhone 6S već ima najbolju kameru na tržištu, pa će kamera od 12 megapiksela biti zadržana, ali uz softverska poboljšanja.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO