Apelacioni sud potvrdio: Hadžiavdić nezakonito na direktorskom mjestu

Rješavajući po tužbi Radmile Pjanović Viši sud u Užicu našao je da je Hadživadić imenovana na direktorsku funciju iako nije ispunjavala zakonom propisane uslove konkursa. Sud u Užicu je takođe obavezao lokalnu samoupravu da na ime troškova postupka plati i 90.000 dinara. Na ovu presudu žalbu je podnio Opštinski javni pravobranilac, međutim kako stoji na sajtu suda, 19. februara ta žalba je odbijena i potvrđena prvostepena presuda koju je izrekao sudija Radenko Zečević iz Užica.

Na konkurs se, osim dva pomenuta aktera, javio i Miljko Radulović, a troje od ukupno petoro članova Upravnog odbora – Goran Lazarević, Nada Gluščević i Rada Divac – imalo je primjedbe na tok izbora. Članovi su se žalili da nisu mogli da se upoznaju sa činjenicama, da kandidati nisu pozivani na razgovor niti su dostavljali dokaze o organizatorskim sposobnostima, a zbog pritiska predsednika UO izostala je i diskusija, pa je jednoglasno izabrana Sabira Hadžiavdić.

Bez obrazloženja, mišljenje o tome je dostavljeno odbornicima Skupštine opštine. Sudija Višeg suda iz Užica Radenko Zečević utvrdio je da izabrana kandidatkinja nije imala petogodišnji staž u struci, već je samo dvije godine radila kao advokatski pripravnik. Njegov stav potvrdio je i Apelacioni sud u Kragujevcu, čime je presuda postala pravosnažna, što faktički znači da je Centar za socijalni rad ostao bez direktora ustanove.

Inače, Hadžiavdić je bila privedena 22. januara, zbog sumnje da je Centru za socijalni rad nanijela štetu od 1.142.000 dinara, zbog čega ju je sudija za prethodni postupak posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva odredio pritvor do 30 dana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO