Apel Mešihata IZ Sandžaka Ministarstvu zdravlja

NOVI PAZAR – Povodom novonastale situacije u Novom Pazaru, Mešihat IZ Sandžaka apelovao je na Ministarstvo zdravlja da obezbedi stručni kadar i formira novu Kovid bolnicu u Novom Pazaru.

“Imajući u vidu da je epidemiološka situacija u Sandžaku postala alarmantna, nadamo se da će kod predstavnika vlasti ipak preovladati razum te da će prihvatiti prijateljsku ponuđenu pomoć za ovaj region koja je preko potrebna.

Pozivamo Ministarstvo zdravlja da preduzme sve potrebne mere kako bi se makar malo ublažile posledice svih propusta i grešaka u zdravstvenom sistemu Novog Pazara u prethodnom periodu.

S obzirom da se veliki broj ljudi sa jasnim simptomima Covid19 šalje na kućno lečenje, zbog popunjenosti svih kapaciteta bolnice u Novom Pazaru, tražimo od Ministarstva zdravlja da se obezbedi stručni kadar i formira nova Covid bolnica u Novom Pazaru, gde bi imali adekvatan tretman svi obolelih iz Novog Pazara, Raške, Tutina i Sjenice.

Apelujemo na ministarstvo zdravlja, obzirom da je sada ekspanzija epidemije krenula u Sjenici, da se na vreme preduzmu potrebne mere kako se ne bi ponovio slučaj Novog Pazara.

Mešihat Islamske zajdenice Sandžaka se sa svim svojim ljudskim i prostornim kapacitetima stavlja na raspolaganje nadležnim institucijama.

Molimo Svemoćnog Boga da spusti svoju milost i otkloni sve nedaće i da ovo što se desilo građanima Sandžaka više nikada se ne ponovi nikome” – kze se u saopštenju Mešihata.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO