Antivirusni lek favipiravir i za pacijente u Covid ambulanti

Gužve u kovid ambulanti Doma zdravlja ne jenjavaju. Dnevno se u toj zdravstvenoj službi pregleda i preko 200 pacijenata.  Antivirusni lek favipiravir, koji se donedavno davao samo u bolničkim uslovima, dobijaće I pacijenti u COVID ambulantama, a najbitnije je lek dati u prvih pet dana.

Kovid ambulanta Doma zdravlja  je mesto, gde se pacijenti sa simptomima korona virusa prvo javljaju. Bitno je da se pacijenti jave  na vreme, kako bi mogao da se uključi antivirusni lek favipiravir, koji se do sada davao samo u bolničkim uslovima,a od sada se uključuje I kod pacijenata u covid ambulantama, rekla je doktorka, koja trenutno radi u COVID ambulanti Naja Suljković. Ona je  apelovala na građane da pomognu medicinskom osoblju, koje je na izmaku snage, tako što će poštovati sve epidemiološke preporuke zaštite.

I juče je u kovid ambulanti bilo 222 pregleda. Kako se zaraza ne bi širila po ostalim zdravstvenim službama, lekari apeluju da se pacijenti sa simtpomima prvo jave u covid ambulanti, koja radi u dve smene od  8 do 16 sati, a popodne kada su najveće gužve, angažovane su dve lekraske ekipe, koje pružaju medicinsku pomoć građanima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO