Novi Pazar – Sarajevo –  U Centralnom dnevniku FACE TV sa Senadom Hadžifejzovićem večeras su objavljeni prvi rezultati redovne ankete koju provodi ova televizija. Ovaj put pitanje za gledatelje, koji su glasali SMS porukama, bilo je: “Za koga od očekivanih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH biste glasali”.

Ponuđena su imena Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a BiH, Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika SDA i Mustafe Cerića, bivšeg reisa i predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa koji planiara osnovati stranku sa Muamerom Zukorlićem.

U anketi, kako je saopćio Senad Hadžifejzović na kraju CD-a, najviše glasova imao je Fahrudin Radončić, 54 posto, Bakir Izetbegović imao je 28, a Mustafa Cerić dobio je svega 18 posto glasova.

Ovi rezultati mogu se uzeti kao relevantna indikacija raspoloženja javnog mnijenja, a odgovaraju internim anketama koje su u posljednjih mjesec dana provodile neke međunarodne organizacije u BiH.

1 KOMENTAR

  1. E ako Radonjcic KOS-ovac pobijedi za mjesto Bosnjackog clana predsjednistva a inace nema sanse da to uradi koliko god Senad i CD pokusavali da mu podignu rejting cijela Bosna moze komotno da prestane da funkcionise kao drzava. Sve one demonstracije po Bosni i paljenje zgrade Predsjednistva su igra iza koje je stojao Radonjcic licno i takav necovjek da bude izabran!!

Comments are closed.