ANES LIČINA PORIJEKLOM IZ SANDŽAKA OSVOJIO SREBRNU MEDALJU U TAKMIČENJU 50.EVROPSKIH ZEMALJA

Anes Ličina porijeklom iz Rozaja blistao na Vll European police & fire games koje se ove godine održavaju u Spaniji i okitio se srebrnom medaljom zlata vrijednom. Ove godine prema zvaničnim podacima od strane organizatora na igrama učestvuje preko 3.400 sportista iz 50 evropskih zemalja. Ja sam ucestvujem kao policijski službenik uposlenik Direkcije za Koordinaciju Policijskih tijela u Bosni i Hercegovini.
Ono sto je bitno istaći je da je da sam ja bio jedini predstavnik države Bosne i Hercegovine i da sam na svečanoj ceremoniji otvorenja ovih igara nosio zastavu Bosne i Hercegovine. Ovo je na neki način i historijski uspjeh jer je ovo prva medalja za Bosnu i Hercegovinu a za mene licno jedna od najznačajnijih u sportskoj karijeri.
Imao sam tri borbe i polufinalu sa Rusom sam se bas izmorio ali sa dobio borbu i u finalu sam izgubio od drugog rusa praktično dobijenu borbu jer je on imao dvije kazne (ako dobije trcu gubi borbu) i zbog svoje nestrpljivosti i brzopletosti sam izgubio borbu- istakao je Ličina za RT. Ličina za dva dana će učestvovati i u Brazilskoj Jiu Jitsi gdje takodje očekuje medalju.
Na kraju da se zahvalim i menadžmentu odnosno direktoru Mirsadu Vilicu na podršci. I Emsadu Dacicu direktoru “ Magbel Gume” koji uvijek daje podršku i Miralemu Ligati- KARE Autodijelovi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO