Android je bolji u veb korišćenju od iOS-a

Čini se kao da je Apple izgubio još jednu bitku protiv Androida. Sudeći po poslednjim podacima kompanije Net Applications, korišćenje Androida sada nadmašuje iOS, operativni sistem koji koriste iPhone i iPad.

Ova kompanija meri saobraćaj na internetu preko 160 miliona mesečnih poseta.

Izvršni direktor Apple već neko vreme se ruga Android tabletima tvrdeći da ih niko ne koristi, a prošle godine je izjavio: „Ne znam šta rade ti drugi tableti. Mora da stoje u skladištu ili na policama u prodavnici ili čak u nečijoj donjoj fioci“.

Međutim, čini se da više nije u prilici da se šali sa Androidom. Veb saobraćaj ka Androidu je veći nego onaj ka iOS-u po prvi put u istoriji. Ovo pokazuje da korisnici Androida počinju da budu angažovaniji kada su njihovi uređaji u pitanju i koriste ih sve više i više.

Međutim, šta sve ovo znači za Apple? Android već godinama ima prednost u tržišnom udelu, ali Apple nema nikakavih problema usled toga, naprotiv, kompanija sasvim lepo posluje a prodaja iPhonea raste.

Jedini pravi rizik mogao bi da bude napuštanje developera i njihov prelazak na Android koji ima više korisnika koji su sada po prvi put i angažovaniji sa svojim uređajima.

Sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO