Anđela Marić odložila venčanje da bi stigla u NS i primila Sterijinu nagradu za najbolju mladu glumicu
Glumica Anđela Marić, koja je briljirala na 66. Sterijinom pozorju u predstavi “Ako dugo gledaš u ponor” i za koju je dobila Sterijinu nagradu za mladog glumca, trebalo je danas u 15 sati da se venča u Novom Pazaru.

Međutim, kako javlja Radio 021, ona je saznavši za nagradu, odložila venčanje da bi stigla u Novi Sad i prisustvovala svečanom zatvaranju Pozorja.

Venčanje je odloženo za sutra, a sa njom u pratnji u Novi Sad stiže i njen budući suprug, potvrdila je Marić.

Predstava “Ako dugo gledaš u ponor” ponela je ukupno šest Sterijinih nagrada od kojih je i ona za najbolju predstavu po odluci žirija. Publika je sa najvišom prosečnom ocenom za pobednika izabrala ostvarenje “Kao da kraj nije ni sasvim blizu” Maje Pelević.

Anđela Marić kazala je da je celo njeno pozorište – Regionalno pozorište iz Novog Pazara – pobednik, a ne samo ona.

– Jako smo bili iznenađeni sinoć kada su nam javili za nagrade. Bili smo u autobusu, gostovali smo u Kraljevu i nismo mogli da verujemo svojim ušima. Ne bih nas nazvala autsajderima, jer mi se ipak 20 godina bavimo pozorištem, možda to jesmo za Pozorje na kojem smo prvi put. Imali smo malu tremu, ali publika je bila fenomenalna, ona nas je nosila i sve se zaboravi kad izađeš na scenu. Veoma sam uzbuđena i zahvalna za nagradu – izjavila je Anđela za Radio 021 i dodala:

– Što se tiče moje Nejre, to je uloga koju svaka glumica priželjkuje da dobije, i dobije je jednom u životu. Ona dolazi u trenutku kada isplivavaju razna nasilja nad ženama kod nas. Zapravo, svi smo mi Nejra, svaka od nas doživela je neki vid nasilja, borila se protiv njega. Mi smo ga na probama iznova duboko i bolno preživljavali rekonstruišući ga. Moja koleginica Lemana Binjoš govorila je stalno da je to kao da vas neko konstantno udara po bubrezima. Kontantan bol.

Anđela Marić završila je glumu na novopazarskom Internacionalnom Univerzitetu, u klasi profesora Envera Petrovcija. Bila je pravo otkrovenje ovog Pozorja. Njena igra u predstavi u režiji Zlatka Pakovića, nešto je najčistije što je viđeno u poslednjih nekoliko godina na ovom festivalu. To kako je igrala Nejru, gotovo antičku tragetkinju, ostaće zapisano u sećanju sterijanskih gledalaca zauvek, piše 021.rs.

Spisak svih laureata ovogodišnjeg, 66. po redu Sterijinog pozorja pogledajte OVDE, a na Fejsbuk stranici Pozorja možete pratiti i dodelu nagrada večeras od 20 časova.

indeksonline.rs