Anarhija! Dva odbornika u Tutinu 9 meseci na duplim funkcijama!

Tutin – Posljednjeg dana roka vladajuća većina u Tutinu održala je sjednicu Skupštine Opštine. Predstavnici opozicije tvrde da održana sjednica nelegitimna.

Skoro tri mjeseca vladajuća većina nije bila u stanju da organizuje sjednicu Skupštine, danas je posljednjeg dana roka održana po mnogima sporna sjednica.

“Sjednici je prisustvalo 20 odbornika od kojih su dvojca zakonski u sukobu interesa. Oni su isto vrijeme obavljaju funkcije odbornika i direktora javnih ustanova u Tutinu. Agencija za borbu protiv korupcije zakonski je propisala da odbornik može obavljati dvije funkcije najviše 6 mjeseci, nakon toga su mora da se odluči koju funkciju će napustiti jer se nalazi u sukobu interesa. Oni i dan danas, više od 9 mjeseci, obavljaju dvije funkcije što je protiv zakon i protiv Ustavno”- kažu predstavnici opozicije.

Odbornici opozicionih stranaka tražiće od države da reaguje i da stane na kraj mahinacijama i manipulacijama kojima se služe predstavnici lokalne samouprave kako bi ostali na vlasti.

“Ovo je još jedna famozna sjednica Skupštine u nizu, niko od nas ne zna šta su radili i koje su odluke donijeli. Građani Tutina i cjelokupna javnost trebaju da znaju šta se dođalo na sjedinici, kome su to verifikovani mandati a i za koliko smo zaduženi novim kreditima.”

Sukob u vladajućoj većini

Opštinska vlast u Tutinu izgubila je svoju većinu, zbog, kako saznajemo ‘untrašnjeg rata’ između Šemsudina Kučevića i Bajra Gegića.

Razlog sukoba jeste još jedno milionsko zaduživanje građana koje je javnosti obznanila Bošnjačka demokratska zajednica.

Ovim zasijedanjen Skuptšina je izbjegla raspuštanje i uvođenje prinudnu uprave.

Iz lokalne samouprave u Tutinu nisu bili dostupni za komentare.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO