Petak, 20 Maja, 2022
NaslovnaVijestiANALIZA - Opstanak Zukorlića je strateški cilj SANU i Memoranduma 2

ANALIZA – Opstanak Zukorlića je strateški cilj SANU i Memoranduma 2

ZUKORLIĆ I JUSUFSPAHIĆ ZAJEDNO U RIJECI
ZUKORLIĆ I JUSUFSPAHIĆ ZAJEDNO U RIJECI

Nedavno su skoro jedan do drugoga, na svečanosti otvaranja Islamskog centra u Rijeci, sjedili
Muamer Zukorlić i Mustafa Jusufspahić. „Velikom“ muftiji to nije smetalo, samo je natakao
tamne naočare i zaturio glavu u stranu. Izgleda da su davno prošla vremena kada „Glavni“
nije želio da se sa braćom Jusufspahić mimoiđe ni na autoputu, a oni koji bi ih ugostili,
primili ili pozvali na neku svečanost, po automatizmu bi postajali izdajnici roda bošnjačkoga,
udbini poslušnici i sluge Beograda. Po tom metodu je „Glavni“ nacionalno protekfirio i
Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH – jer se odvažio, na insistiranje jednog od
Jusufspahića, da ga primi u svom kabinetu.

No, da li je zaboravio mufto taj vakat ili se više niko ne obazire na njegovo mišljenje ili je, pak, neka druga sila približila ova dva porodična klana? Treba podsjetiti da su nekada oni bili uobičajeni inventar po svakojakim proslavama srpskih političkoh eliti. Samo jedna od proslava, kada su te dvije ahmedije bile nezaobilazni dekor, bila je inauguracija Tadića 2004. godine i to taman na 11. jul, dan srebreničkog genocida. I dok su Srebrenicom odjekivali jauci uplakanih majki koje su pronađene ostatke svoje djece i muževa spuštali u mezar, na inauguraciji Tadiću je odjekivalo „Bože pravde“, a Mufto i „crveni“ hodža su stojali mirno i blaženo.

mufty2
ZUKORLIĆ U RIJECI

Izgleda da su dani sloge ponovo na vidiku. Htjeli ili ne htjeli ovu dvojicu na saradnju tjera njihov najveći neprijatelj i najgori mogući košmar – jedinstvo Islamske zajednice. Zbog toga „Glavnom“ ne smeta što tik do njega sjedi jedan od Jusufspahića, zbog toga nikakve proteste ne upućuje muftijstvu u Hrvatskoj, zbog toga ne izdaje nikakva priopćenja, zbog toga ne galami u medijima i ne istjeruje muftiju Hasanovića iz Bošnjaka (kao što je B.Izetbegovića istjeravao onomad).

Jer zna „Glavni“ da dok je Jusufspahića biće i Zukorlića, zna da su to podupirači koji se međusobno podupiru. Zato se oni najbolje razumiju i čuvaju od „ne daj Bože“ ujedinjenja.

Mediji i portali i privatna piskarala „Glavnog“ su u proteklom vremenu toliko galamili o Memorandumu 2 Srpske akademije nauka i umjetnosti. Naročito o tački koja govori o slabljenju Islamske zajednice u Sandžaku. To im je bio dokaz da je „Glavni“ na pravom putu. Ipak, kada analiziramo tu tačku dolazimo do zaključka da je opstanak „Glavnog“ zapravo strateški cilj SANU. Zato odjednom akreditacija, zato namah proradiše sudovi u aferi „distribucija“. Znaju ovi krugovi da jedinstva nema dok je „Glavni“ tu. Zato ga treba poduprijeti i sačuvati od mogućeg pada. Jer ko bi im tolike podjele omogućio da nije njega, koji bi to još u Bošnjaka ovako blatio ursku i Edogana kao „Glavni“ i njegovi hamali, a pri tom se predstavljao kao veliki Bošnjak i patriota.

Dakle, da bi po njihovom modelu bio dobar Bošnjak moraš biti za podjenjenu Islamsku zajednicu, moraš pljuvati po Turskoj i Turcima, Bakiru i svim ostalim bošnjačkim autoritetima, moraš biti protiv jedinstva i protiv svega onoga što je u temeljnom interesu Bošnjaka, Bosne i Sandžaka. Zato više niko u Sandžaku neće ovo privatno Bošnjaštvo “Glavnog”, zato je pročitan na svim stranama, a naročito među običnim narodom.

RELATED ARTICLES

7 KOMENTARA

 1. Tu je glavni maneken u srbiji.
  Still mu je jača strana, niko od vjerskih lica ne prati modu kao on.
  Od svih modnih detalja Omiljene su mu sunčane naočare marke Guki ( kako on kaže).

 2. Uskoro ce se pokazati da je “Glavni” Zukorlic Muamer ustvari jedan veliki razbijac jednistva Bosnjaka i da je on ustvari covek koji radi za BIU…(drzavu)… Njegov primer je slican primeru Tome Nikolica….od najveceg Radikala i patriote i branitelja Srba…vidita kakv je poslusnik postao,slusa zapad bolje nego demokrate….(potpisa nezavisnost KiM). ZAPAMTITE LJUDI ONAJ KOJI SE NAJVISE BUSA U PRSA DA JE PATRIOTA JE USTVARI VELIKI LICEMER!!!(To mu je samo paravan za neke stvari) Svatice to nas narod jednog dana!!!! Mada mislim da je vec svatio ko je Zukorljic GLAVNI Muamer!!!

 3. Memorandum 2 upravo vi sprovodite.Oslabiti delovanje IZu srbije.Izazvati sukobe medzu Muslimanima.A sto se uljeza tice njega nije niko poznao a njegovom bratu je Bio zabranjen pristup

 4. Ovo je odličan tekst. Čestitam. A ovi iz IZuS-a koji Jusufspahića nazivaju ”uljezom” i ”nepozvanim”, kako mogu objasniti da neko nepozvan sjedne u prvi red, blizu ”glavnog”? Hajde da je sjeo negdje u zadnje redove… Posebno će da ih koštaju napadi na Tursku i Turke, kojima su se do jučer udvarali… Najopasniji interesdžije su oni koji u tu svrhu koriste vjeru i nacionalne osjećaje, što naravno kod Turaka nije moglo da prođe i ”glavni” je odmah pročitan…

 5. Muamer je proslost insallah. Ne mogu ga spasit ni BIA ni CIA. Nas narod u Sandzaku je dovoljno pametan hvala Allahu a u zadnje vrijeme su ga procitali i u Sarajevu i u Crnoj Gori.

 6. Subhanallah pa da je sejtan licno ovo pisao nebi ga mogao ovako napisat i neistinu pokusat predstavit kao istinu. Upravo MEMORANDUM2 govori o tome da treba obavezno MUFTIJU sklonit i oslabit a Zilkica-hitljera bezuslovno podrzavat. Mozete vi muftiji samo da zavidite i porucujem vam da NIKAD ROBOVI BITI NECEMO

 7. Samo vam je hvali još Darko i tekst bi bio kompetan.Vjerovatno je i Zilića doveo taj neki vaš glavni.Šta uopšte bošnjaci mogu očekivati od onih koji su Miloša Obrenovog za pašu doveli ? Neće Bošnjaci saginjati glave više ni pred kim,osim samo pred Allahom pokorni biti.Eto čujem vijest da će se otvoriti fabrika za okovratnike “Maki Ziki Demi” badam se da će biti (za)poslenih.Robom te mogu oni nazivati ali se robom mi nikada više nedamo osjećati niti ćemo to biti.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO