Analiza: KAKO SU TRANSPARENT I ZASTAVE SA LIKOM RATKA MLADIĆA UNIJETE NA STADION U NOVOM PAZARU?

Novi Pazar – Nakon sinošnjih šovinističkih i nacionlističkih parola na gradskom stadionu u Novom Pazaru, te skandala koji domaći fudbal ne pamti, postavlja se pitanje, kako su transparenti, zastave i ostala obeležija sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića unijeta na stadion u Novom Pazaru.

Imajućo u vidu, da se radi o multietničkoj sredini, pretežno naseljenom muslimanskim življem, policija koja inače kontroliše navijače prije ulaska na stadion, sigurno je transparente pregledala kako to radi i kada su u pitanju navijači Novog Pazara a i svi drugi gostujući navijači.

Obzirom da se radi o Grobarima koji su poznati po svojim parolama, sigurno je, da Policija nije dobro uradila svoj posao.

Ono što se zna, jeste, da se navijači Partizana skupljaju u Raški i da ih tamo policija kontroliše a onda busevima nakon početka meča organizovano dovodi na gradski stadion.

Ko je zakazao i gdje ostaje da se vidi i ispita, jer, dopustiti da se na stadion i u sredinu koja zajedno pati patnju sa Bošnjacima Srebrenice, koja ima Dan žalosti 11.jula, koja ima spomen česmu posvećenu Srebrenici nije pametan potez.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO