AMSS: Oprez u vožnji zbog česte promene vremena

846

AMSS savetovuje oprez u vožnji zbog najavljene kiše i česte promene vremena, kao i strogo poštovanje saobraćajnih propisa.

Poslednjih dana učestali su odroni zemlje i kamena, kojih ima, i pored intenzivnih napora putara da se očiste i uklone sa puta.

Prema posednjim informacijama Uprave granične policije, na granici nema dužih zadržavanja putničkih vozila. Na teretnim terminalima prelaza Batrovci s Hrvatskom, zadržavanja su duga i višesatna na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, prosečna zadržavanja su oko 10 sati.

Prema informacijama štaba zimske službe JP “Putevi Srbije” zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima: Jošanička Banja – Kopaonik, Koceljeva – Valjevska Kamenica, Kraljevo (Kovanluk) – Goč granica sa PZP Kruševac, Kopaonik – Rudnica, Kopaonik – granica sa PZP Kruševac (Jaram)

Od 22. do 25. februara, u vremenskom periodu od 22.00 do 06.00, na autoputuE-75, od petlje Lasta do petlje T6, izvodiće se radovi na redovnom održavanju i čišćenju saobraćajnih traka. Radovi se izvode u pokretu i obezbeđeni su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Radovi u zelenom pojasu i orezivanju ukrasnog šiblja na državnom putu na autoputu E/75 kroz Beograd na delu od petlje Dušanovac do petlje Vodanj planirani su u od 23.februara do 1. marta, u vremenu od 07.00 do 17.00. ; Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom i izvode se pod saobraćajem.

izvor: B92