AMSS: Gužva samo na Gradini, čekanje od sat vremena

838

Prema podacima Uprave granične policije, danas nema dužih čekanja od 30 minuta za putnički saobraćaj na graničnim prelazima.

Zadržavanja su samo na prelazu Gradina, gde putnička vozila čekaju oko sat vremena na ulazu u zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni koja još traje, dodaje se u saopštenju.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije”, kako bi se obezbedio brži protok vozila na naplatnim stanicama, obezbeđen je dovoljan broj inkasanata, svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, a na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja su napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

AMS S takođe podseća da je Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu obavezan dokument u inostranstvu, sa izuzetkom Crne Gore, gde osim Dozvole za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu, vozači mogu da imaju ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom overeno u sudu ili opštini.

Zeleni karton je obavezan za Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban, a pribavlja se kod Osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

izvor: B92