Amerikanac Onuora novo pojačanje košarkaša Novog Pazara

NOVI PAZAR – Centar iz SAD Dejvid Onuora novi je košarkaš Novog Pazara, a tok ekipi će se početkom naredne sedmice priključiti i bek Matija Novković, rečeno je danas u tom članu KLS.

Onuora, koji ima 25 godina i visok je 206 centimetara, prošle sezone nastupao je za Pljevlja u Prvoj ligi Crne Gore, gde je na 13 utakmica prosečno beležio 14,2 poena i 12,6 skokova.

“Dosao sam u Srbiju, koja je oduvek bila kosarkaška velesila. Lepo mi je u novom klubu. Pazar je imao dobru sezonu, a mislim da će i u narednom periodu biti kvalitetne košarke. Radimo jako i verujem da ćemo se dobro spremiti za takmičenje”, rekao je Onuora.

On je kao srednjoškolac igrao za Merist, a potom i za univerzitete Kornel i Konektikat, da bi sezonu 2018/19 proveo je u danskom Nestvedu.

Novopazarci su prethodno produžili saradnju sa trenerom Darko Kostićem.

“Počeli smo s treninzima na vreme, a u pogonu su igrači koji treba da dobiju malo ozbiljniju ulogu u timu. Izašli smo na tržiste shodno budžeta, ali imajući u vidu mentalitet i neku moju filozofiju. Rešili smo pozicije jedan i pet. Idemo korak po korak”, naveo je Kostić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO