Naslovna Sport Atletika Amela Terzić ubedljivo najbolja na kupu “MAĐAR SOA”

Amela Terzić ubedljivo najbolja na kupu “MAĐAR SOA”

amela-terzic-na-pobednickom-postolju_0

Terzićeva je istrčala novi rekord senćanskog mitinga na ovoj stazi 4:13,65 minuta, koji je postavila prošle godine, popravivši ga za preko pet sekundi.
Tradicionalni međunarodni atletski miting, 53. Kup „Mađar soa”, koji je priredio Senćanski atletski klub SAK, okupio je 120 učesnika iz Srbije, Mađarske, Crne Gore i Bugarske. Sve je odličnim nastupom u trci na 1.500 metara nadmašila juniorska prvakinja Evrope i vicešampionka sveta Amela Terzić iz Novog Pazara, zahvaljujući i podršci klupske drugarice, drugoplasirane Teodore Simović.

Terzićeva je istrčala novi rekord senćanskog mitinga na ovoj stazi 4:13,65 minuta, koji je postavila prošle godine, popravivši ga za preko pet sekundi. Ovim rezultatom osvojila je pehar „Mađar soa” i novčanu nagradu od 40.000 dinara. U muškoj konkurenciji pehar je osvojio Nemanja Božić (Novi Beograd) za pobedu na 100 m u vremenu 10,78 sekundi. On je bio najbrži i u trci na 400 m (48,80).
Domaćini iz Sente su skromne novčane nagrade učesnicima dodelili za šest najuspešnijih rezultata, a zanimljivo je da su ih sve osvojile dame. Na drugom mestu našla se reprezentativka Mađarske u bacanju kugle Anita Marton iz Segedina sa hicem od 17,39 metara. Ona je pobedila i u bacanju diska hicem od 54,65 metara. Treća je sprinterka Katarina Sirmič sprinterka (Novi Beograd) koja je pobedila na 100 metara u vremenu 12,06 sekundi, četvrta je Teodora Simović (Novi Pazar) durgoplasirana na 1.500 metara, peta je pobednica u trci na 400 metara Bojana Kaličanin (Sloboda, Čačak), a šesta sprinterka Oršolja Slatarovič (Mađarska). Plakete AS Vojvodine za najuspešnije takmičare iz Pokrajine dodeljene su Dinu Dodigu (Vojvodina, Novi Sad), trećeplasirnaom na 400 metara (49,23) i sprinterki Saneli Tolmač (Kikinda), trećeplasirnaoj na 100 m, dok su domaćini iz Sente nagradili najuspešnije takmičare svog kluba Julijanu Ereš i Bence Treka.
Konkurencija u pojedinim disciplinama bila je prilično skromna, ni približno onoj na koju smo navikli ranijih godina na senćanskom mitingu. Na 3.000 m pobednik je Vladimir Kostić iz sremskomitrovačkog Sirmijuma (8:54,94), ispred Branka Miloševa iz novosadske Vojvodine (9:14,62). U skoku u dalj pobedio je Crnogorac Darko Pešić sa 6,73 m, iza koga je tri centimetra bio kraći bio Željko Blagojević (Vojvodina), dok je u konkurenciji dama prva bila Milica Kovačević (Crvenka) 5,13 m

Exit mobile version