Amela Terzić se nada finalu na EP u Berlinu

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić rekla je danas da je prvi put imala ozbiljnih problema s povredom tokom sezone na stazi, ali da se nada finalu u disciplini 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

“Nisam mogla da treniram punim intenzitetom, a dosta truda uložila sam da bih ispunila normu za Berlin. Radujem se nastupu jer nema svako mogućnost da učestvuje na velikom takmičenju. Nadam se da ću biti bolja nego na mitinzima tokom leta”, rekla je Terzić.

Prvenstvo Evrope u Berlinu počinje 7. avgusta, a Terzić će tri dana kasnije od 12.00 trčati u kvalifikacijama na 1.500 metara.

Ukoliko se plasira u finale, 25-godišnja Novopazarka će na stazu ponovo poslednjeg dana šampionata, 12. avgusta od 20 časova.

“Poznavajući rivalke, neke od njih neće smeti da prihvate taktičko i sporo trčanje zbog slabije završnice. Nadam se taktičkom nadmudrivanju, gda ću uspeti da sve rešim u završnici”, navela je Terzić.

Terzić i trener Rifat Zilkić privode kraju pripremni ciklus na Kopaoniku, gde ih je danas posetio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Velika je stvar što ćemo opet imati predstavnicu na šampionatu Evrope, a ubeđen sam da će Amela biti u finalu i boriti se za neku od medalja. Ovog leta, sjajni su bili i ostali pazarski reprezentativci, pre svih Elzan Bibić i Teodora Simović”, ocenio je Biševac.

“Uveren sam da će i dalje da budu najbolji ambasadori Novog Pazara i Srbije, a mi ćemo nastaviti da ih podržavamo. Zbog njih smo dobili i jedan od najlepših stadiona na Balkanu. Imamo bazu i stvaramo uslove za buduće generacije”, dodao je on.

Trener Zilkić priznao je da je bilo dosta problema tokom priprema, kao i da su loši vremenski uslovi poremetili ritam treninga.

“Spacifična situacija, kako za nju tako i za mene. Dosta toga promenilo se u odnosu na ranije godine. Prvenstveni cilj je finale, a onda je sve što uradi zadovoljavajuće”, kazao je Zilkić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO