Naslovna Vijesti Amela Terzic postavila novi rekord u Velenju

Amela Terzic postavila novi rekord u Velenju

Nase atletičarke Amela Terzić i Ivana Španović trijumfovale su u svojim disciplinama na mitingu u slovenačkom gradu Velenju. Emir Bekrić bio drugi na 400 metara s preponama, oborivši državni rekord.

Na evropskom Klasik mitingu, 20-godišnja Terzićeva je trijumfovala u trci na 1.500 metara u vremenu od četiri minuta, 12 sekundi i 52 stotinke, što je njeno najbolje ostvarenje u ovoj sezoni.

“Super se osećam. Trčala sam rekord Mitinga, trka je bila odlična”, rekla je Terzićeva.

Drugo mesto na 1.500 metara osvojila je Natalija Karejiva iz Belorusije rezultatom 4:13.09 minuta, dok je treća bila Nemica Dijana Sujev sa 4:13.08.

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović pobedila je daljinom od šest metara i 56 centimetara, ispred Jane Veldakove iz Slovačke sa 6.44 metara i Poljakinje Tereze Dobije sa 6.38.

“Bilo je dosta hladno, ali pobedila sam rezultatom 6,56. Zadovoljna sam, s obzirom da mi je ovo prvo skakanje posle povrede. Sledeće nedelje skačem u Oslu, i nadam se još boljem rezultatu”, istakla je Španovićeva.

Emir Bekrić je trku istrčao za 49,15 sekundi, osvojivši drugo mesto. To je za šest stotinki bolji rezultat od njegovog prethodnog rekorda u ovoj disciplini.  Pobednik trke Luis Jakob Van Zil iz Južne Afrike bio četiri stotinke brži. Treće mesto na 400 metara pripalo je Van Zilovom sunarodniku Kornelu Frederiksu sa 49.81.

Bekrić je proteklog vikenda u Kragujevcu na Kupu Srbije postavio lični rekord na 400 metara, istrčavši tada za 46,65 sekundi.

Exit mobile version