Subota, 3 Decembra, 2022

Nemački mediji: Pala velika mafija!

Novi Pazar – Frankfurt -Berlin – Nemački mediji javljaju da je organizovana kriminalna grupa sa prostora Srbije koja se bavila utajom poreza jutros u ranim jutarnjim časovima uhapšena i kod koje je nađeno 1.4 miliona evra “crnog novca” dok je vrednost oduzete imovine 10 miliona evra!


Posle opsežne akcije nemačke tajne policije uhapšena su trojica srpskih državljana sa prostora bivše Jugoslavije. Oduzeto je oružije i višemilionski plen a četvorica gangstera su uhapšena piše nemački list Bild. Prema nezvaničnim informacijama radi se  licima sa područija Srbije tačnije Novog Pazara pišu drugi nemački mediji.
Pretreseno je ukupno 55 objekata a jedan osumnjičeni pokušao je da pobegne preko krva od zgrade u kojoj je živeo. U tom stanu policija je našla oko 700.000 evra u gotovini a novac je specijalnim vozilom prebačen u Bundesbanku. U Berlinu je pronađen čitav vozni park automobila i jedno luksuzno vozilo marke “Maserati”.
Dalje dodaje nemački list mnogo  ljudi koji su radili u ovoj firmi su ilegalni radnici i radnici sa lažnim papirima i oni su uhapšeni i privedeni pravdi.
Ukupna vrednost oduzete imovine je 10.miliona evra dok je vrednost novca oduzetog u gotovini 1.4 miliona evra kod ove grupe.
Viši javni tužilac izjavio je da su četiri lica privedena trojica sa srpskim dokumentima od 34, 42 i 43 godine kao i jedan nemac palestinkog porekla od 46 godina.

foto. Bild.de

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO