Amela Terzić: Olimpijske igre vrhunac karijere

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić izjavila je danas da učešće na Olimpijskim igrama predstavlja vrhunac sportske karijere i da je “pozitivno uzbudjena” uoči nastupa u Rio de Žaneiru.

“Kvalifikacione olimpijske norme iste su za sve, uvek sam se pitala hoću li uspeti da ih dostignem. Nemam veliku tremu, samo onu pozitivnu, jer nikada sa toliko želje nisam iščekivala takmičenje i prvu trku. Želim samo da što bolje istrčim”, rekla je Terzić.

Atletska takmičenja u Rio de Žaneiru na programu su od 12. do 21. avgusta, a Terzić će već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama na 1.500 metara.

Ova 23-godišnja srednjeprugašica završila je pripremni ciklus na Kopaoniku, a sreću na takmičenju u Brazilu poželeo joj je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Naš grad imaće dvoje olimpijaca, Amelu i njenog trenera Rifata Zilkića, što je istorijski trenutak. Olimpijske igre su san, a oni su na ovaj način ostvarili snove ostalih sportista i trenera. Nadam se da će obradovati sve građane Novog Pazara i Srbije”, naveo je Biševac.

Rifat Zilkić će prvi put biti na Olimpijskim igrama, iako je njegov atletičar Darko Radomirović pre 16 godina u Sidneju trčao deonicu od 1.500 metara.

“Priznajem da imam tremu, poznato je šta predstavlja atletika na Olimpijskim igrama. Amela je jedina u našoj reprezentaciji ispunila dve norme, spremnija je u odnosu na ranija takmičenja i daće maksimum. Plasman u finale bio bi ravan medalji”, ocenio je Zilkić.

Letnje olimpijske igre počeće 5. avgusta, a Amela Terzić će sa svojim trenerom u Rio de Žaneiro otputovati dan kasnije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO