Petak, 12 Avgusta, 2022
NaslovnaSportAtletikaAmela Terzić će pobediti na Prvenstvu Balkana

Amela Terzić će pobediti na Prvenstvu Balkana

amela

 

Trener novopazarskih atletičara Rifat Zilkić izjavio je danas da će Amela Terzić imati pobedničke ambicije na dvoranskom Prvenstvu Balkana, 23. februara u Istanbulu, iako će na predstojeće takmičenje ići bez specijalnih priprema za trčanje u takvim uslovima.

“Najveće konkurentkinje biće joj odlične atletičarke iz Turske i Rumunije, koje imaju idealne uslove za dvoranska takmičenja. Terzićeva, ipak, ima visok renome  i želimo najviši plasman, iako smo u fazi priprema za kros”, rekao je Zilkić radiju Sto plus.

On je ocenio da je juniorska prvakinja Evrope u krosu zadržala nivo forme iz prošle godine.

“Amela je četvrtim uzastopnim seniorskim trijumfom na Belom krosu potvrdila da je i dalje u odličnom ritmu. Očekujem da to potvrdi i na Prvenstvu Srbije u krosu, 2. marta u Kraljevu, ali i sedam dana kasnije na Prvenstvu Balkana u istoj disciplini u Zrenjaninu”, kazao je Zilkić.

Zilkić je istakao dobru formu i rezultate mlađeg seniora Jasmina Ljajića i pionira Darjana Đurkovića, ali i ostalih novopazarskih atletičara koji konkurišu za mesto u reprezentaciji Srbije.

“Nisu slučajni uspesi Ljajića, koji ima trogodišnji kontinuitet i jedan od najboljih seniora u Srbiji. Đurković se vratio na pravi način i biće kandidat za EYOF, a u Ademu Ziljkiću smo dobili još jednog kvalitetnog pionira. Tu su i senior Muamer Hasanović, kao i juniorke Ilda Dautović i Elvedina Zornić”, rekao je atletski stručnjak.

“Nenad Radanović se oporavio od povrede, odlično trenira i očekujem da bude kandidat za Prvenstvo Evrope u uzrastu mlađih seniora u Tampereu, dok zdravstvene probleme trenutno pokušava da prevaziđe reprezentativka Teodora Simović”, dodao je na kraju Zilkić.

M. Minić

Izvor: radiostoplus

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO