Naslovna Featured Istaknuto Ambulanta COVID radi od 7 do 22h

Ambulanta COVID radi od 7 do 22h

ambulanta-covid-radi-od-7-do-22h

Novopazarski Dom zdravlja podeljen je u dve zone crvenu i zelenu. Od marta u Novom Pazaru funkcionišu posebne covid ambulante. U poslednjh mesec dana prva adersa pacijentima sa simptomima te bolesti je ambulanta COVID 1, do koje se dolazi lako, a koja je jasno odvojena crvenom bojom i ograđena  kako bi se zaštitili ostali pacijenti.

Lako je doći do COVID 1 ambulante, koja se nalazi u Domu zdravlja. Parking za automobile je poseban za pacijente sa simptimima covid-a, a put ograđen crvenom mrežom.

Pacijenti sa simtomima Covid-a 19 mogu da se jave izabranom lekaru, ali nikako da ne dolaze kod njih već da se preko telefona informišu kome da se jave za lekarsku pomoć.

Kako bi pacijneti dobili što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, covid ambulanta je snabdevena neophodnom medicinskom i zaštitnom opremom, ali i aparatima.

Lekari opšte medicine od marta rade u tri smene. Ambulanta trenutno radi od 7 do 22 sata što je za sada dovoljno. Dr Nataša Mijailović kaže da lekari svakodnevno prate epidemilošku situaciju u Novom Pazaru i ukoliko se ona bude pogoršavala, dvadesetčetvoročasovni rad covid ambulante biće ponovo uspostavljen.

Exit mobile version