Naslovna Featured Istaknuto Ambasadorka BiH imala u Novom Pazaru odvojene susrete sa gradonačelnikom i rukovodstvom...

Ambasadorka BiH imala u Novom Pazaru odvojene susrete sa gradonačelnikom i rukovodstvom BNV

ambasadorka-bih-imala-u-novom-pazaru-odvojene-susrete-sa-gradonacelnikom-i-rukovodstvom-bnv

Ambasadorka Bosne i Hercegovine (BIH) u Beogradu Aida Smajić sastala se danas sa prvim čovjekom Novog Pazara Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima. Njih dvoje saglasni su da će otvaranje generalnog konzulata BiH u ovom gradu značiti unapređenje odnosa dvije države.

Postojanje konzulata u ovom gradu unparijediće odnose Srbije i Bosne i Hercegovine, i doprinijeti da Bošnjaci Bosne i Hercegovine i Sandžaka gaje bolje odnose ka zajedničkim interesima”, rekla je ambasadorka Smajić.

Gradonačelnik Nihat Biševac smatra da će otvaranje konzulata biti od velikog značaja za građane i rešavanje administrativnih poslova.

“Otvaranjem konzulata BiH u našem gradu značajno će se doprinjeti institucionalnoj povezanosti i povećanju saradnje u privrednoj, kulturnoj i svim drugim poljima”, rekao je Biševac.

Odvojen sastanak sa ambasadorkom Smajić imalo je i rukovodstvo BNV.

“Nadam se da će otvaranje konzulata u Novom Pazaru olakšati život građana Sandžaka i građana BiH jer Bošnjaci Sandžaka imaju porodične, prijateljske, poslovne i mnoge druge veze sa Bošnjacima BiH. Nadam se da će otvaranje konzulata postojeću saradnju učvrstiti i otvoriti mogućnosti za novim vidovima saradnje između građana Sandžaka i građana Bosne i Hercegovine. Ovim putem se zahvaljujem ambasadorici BiH u Srbiji na njenom  istrajnom i upornom radu na otvaranju konzulata u Novom Pazaru. Vjerujem da ćemo u narednom periodu imati jednu bližu saradnju. Bošnjačko nacionalno vijeće će biti podrška i logistika ovom konzulatu i nadam se brzom otvorenju ovog konzularnog predstavništva”, kazala je predsjednica BNV Jasmina Curić.

Ovo je prva posjeta Novom Pazaru, nekog ambasadora BiH u Srbiji. Moglo se čuti i to da se očekuje da konzulat BiH bude otvoren u Novom Pazaru do kraja ove godine.

A. N.

Exit mobile version