Ambasador Turske čestitao Memiću pobedu na izborima za BNV

Ministar turizma i omladine Husein Memić sastao se danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Hami Aksojem, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblastima turizma omladinske politike.

Ambasador Hami Aksoj čestitao je Memiću na pobedi liste Sandžačke demokratskee partije na izborima za Bošnjačko naconalno vijeće, izrazivši pritom zahvalnost lideru SDP Rasimu Ljajiću i ministru Memiću, koji su tokom čitave kampanje slali poruke mira i tolerancije, a u izbornoj noći pozvali na jedinstvo bošnjačkog naroda.

Memić je tokom sastanka izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u prvih devet meseci ove godine, sa ostvarenih 315 hiljada noćenja, turisti iz Turske na drugom mestu po broju stranih gostiju u Srbiji i ukazao na potrebu za povećanjem broja letova postojećih i uvođenje novih avio linija između dve zemlje kako bi se dodatno podstakao turistički promet.

Ambasador Turske Aksoj je najavio da će od marta sledeće godine biti uvedena nova direktna avio linija iz Beograda ka Izmiru, kao i da je u planu povećanje broja letova na avio linijama iz Beograda za Istanbul i Ankaru.

Memić i Aksoj takođe su se saglasili da je potreban zajednički napor u cilju povezvanja omladinskih organiizacija dve zemlje, kao i rad na akademskoj razmen, posebno ako se ima u vidu da Turska obezbeđuje stpendije zanteresovanm studentima za studijske programe na univerztetma u toj zemlji.

indeksonline.rs

The post Ambasador Turske čestitao Memiću pobedu na izborima za BNV appeared first on IndeksOnline.rs.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO