Naslovna Featured Istaknuto Ambasador Švedske u posjeti Novom Pazaru

Ambasador Švedske u posjeti Novom Pazaru

ambasador-svedske-u-posjeti-novom-pazaru

Gradonačelnik Nihat Biševac i ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Jan Lundin sastali su se u Gradskoj kući. Tom prilikom razgovaralo se o rezultatima dosadašnje saradnje te o novim oblicima i projektima koji će se realizovati u narednom periodu.

Saradnja Novog Pazara i Ambasade Kraljevine Švedske u Srbiji traje već godinama, podsjetio je gradonačelnik Nihat Biševac i istakao da su mnogo toga naučili jedni od drugih. On je rekao da su ambasadora zanimala pitanja životne sredine i projekti koji se tiču toplane na biomasu i fabrike za preradu otpadnih voda.

„Razgovarali smo o akutnim problemima u našem gradu, posebno o zaštiti životne sredine i izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda. Još jednom se zahvaljujem zalaganju Kraljevine Švedske i ambasade na svemu što su učinili za naš grad i narod”, rekao je Biševac.

Ambasador Jan Lundin rekao je da nije prvi put u Novom Pazaru i da je zadovoljan ozbiljnim napretkom koji je vidljiv u ovom gradu. Izrazio je spremnost da Kraljevina Švedske učestvuje u projektima iz oblasti jednakosti i ravnopravnosti te ekologije i očuvanja životne sredine.

„Pokrenuli smo jedan dijalog sa zainteresovanim licima u Novom Pazaru u tom kontekstu gde ćemo imati virtualni seminar gde ćemo govoriti o različitim perspektivama o jednakosti i ravnopravnosti. Drago nam je da u Novom Pazaru razgovaramo u ovom kontekstu. Imali smo veoma značajan razgovor sa gradonačelnikom. Dotakli smo se i teme ekologije, drago mi je što se približavaju investicije u bioenergiju u Novom Pazaru”, rekao je Lundin.

Na sastanku je bilo riječi i o aktualnoj pandemiji, a istaknuta je nužnost nastavka rada po svim životnim pitanjima uz prilagođavanje situaciji i poštovanje svih protiv pandemijskih mjera.

A. N.

Exit mobile version