Naslovna Sandžak Novi Pazar Ambasador SAD Majkl Kirbi posetio je Novi Pazar

Ambasador SAD Majkl Kirbi posetio je Novi Pazar

Novi p

Ambasador SAD Majkl Kirbi posetio je danas Novi Pazar gde se sastao sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem. Na sastanku je bilo reči o ekonomskoj, socijalnoj i političkoj situaciji u Novom Pazaru.

 “Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa ambasadom SAD i zahvalni na svemu što su do sada učinili za Novi Pazar i Sandžak. Posebno nas raduje to što ćemo u narednom periodu, takođe, imati dobru saradnju i pomoć. Predstavili smo situaciju u Novom Pazaru, i nadamo se pomoći u narednom periodu ”, rekao je Mahmutović.

Ambasador Kirbi, nakon sastanka sa čelnicima lokalne samouprave, izrazio je zadovoljstvo što je novoformirana vlast u Novom Pazaru pokrenula inicijativu i već započela neke projekte, koje će oni podržati.

“Mnogo je prilika, jer Novi Pazar ima brojne prednosti koje treba iskoristiti. Najznačajnija su, svakako, mladi ljudi. Imao sam prilike da čujem da grad traži potencijalne investitore, da su boravili u Turskoj i tamo razgovarali sa privrednicima koji bi mogli da ulože u ovaj region”, izjavio je Kirbi.

 

Exit mobile version