Ambasador OEBS-a u prvoj zvaničnoj poseti Novom Pazaru

ambasador_oebsa

Ambasador Međunarodne misije za bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, Peter Burkhard  susreo se boraveći po prvi put u Novom Pazaru, sa gradonačelnikom, dr Mehom Mahmutovićem i njegovim najbližim saradnicima. Burkhard je u decembru prošle godine došao na čelo Misije a dolazak u Novi Pazar deo je  ideje upoznavanja političkih, ekonomskih i drugih prilika na ovom području.

Za prvog čoveka grada poseta predstavnika Misije OEBS  bila je povod da se o situaciju u gradu otvoreno razgovara kao i da se iznađu  modaliteti u svrhu zajedničkog rešavanja tih problema.

„Do sada smo sa Misijom imali više nego korektnu saradnju i nema razloga da tako ne ostane. Razgovarali smo vrlo otvoreno o prilikama na lokalnom ali i na regionalnom nivou. Probleme sa kojima se suočavamo nazivamo pravim imenom što je i ovoga puta bio slučaj. Sa druge strane,  za sve poteškoće uvek nudimo vrlo jasne predloge za rešavanje, a OEBS u Srbiji  nam je pružao izrazitu podršku, koja i u periodu  pred nama neće izostati.  U rešavanju problema mi u velikoj meri vodimo računa o vremenskoj odrednici, a pomoć poput one koju  dobijamo od predstavnika Misije na ovim prostorima je dragocena“, istakao je Mahmutović na kraju susreta.

Za  Burkharda i Misiju OEBS, Novi Pazar i Sandžak su veoma zanimljivo područje u pogledu realizacije različitih projekata, a imajući osnovni koncept te organizacije.

„Drago mi je što je više nego jasno koliko  vaš gradonačelnik  sa svojim saradnicima ceni našu podršku. Dokle god je misija u Srbiji, ostaće i u Novom Pazaru. Izuzetno sam zahvalan na srdačnosti ali i otvorenosti iskazanoj tokom današnjeg razgovora. Da bi se problemi rešavali, moramo priznati njihovo postojanje a  vladajuće strukture u vašem  gradu se vrlo hrabro hvataju u koštac  sa svime na čemu treba poraditi kako bi građani živeli bolje“, rekao je Brukhard, tokom svoje prve zvanične posete Novom Pazaru, u svojstvu Ambasadora Misije OEBS u Srbiji.

Izvor/foto: www.novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO