Naslovna Svijet Turska Ambasador Marković: Srpski turisti dobro, niko nije ugrožen

Ambasador Marković: Srpski turisti dobro, niko nije ugrožen

ambasador-markovic:-srpski-turisti-dobro,-niko-nije-ugrozen

ANKARA – Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković izjavio je večeras da su svi srpski turisti koji se nalaze u Bodrumu dobro, da niko nije ugrožen, niti povređen, kao i da nema dramatičnog razvoja događaja zbog požara.

“Jutros su dva aviona sa 300 srpskih građana sletela u Bodrum, skoro svi su u svojim hotelima. Tri porodice nisu otišle u sobe hotela koje su rezervisale, već su premeštene u druge hotele, a u pitanju je između šest i 12 ljudi. Postoje još neke porodice koje su ranije došle i one su premeštene u druge hotele privremeno”, rekao je Marković za Tanjug.

On naglašava da nisu evakuisani samo srpski turisti, već svi.

“Radi se o oko 3.000 ljudi, uglavnom iz Rusije i Ukrajine, a evakuisani su iz bezbednosnih razloga, jer vetar nanosi dim ka hotelima, a moguća su i isključenja struje tokom noći”, dodaje ambasador.

Marković kaže i da se situacija smiruje.

“Od 98 požara, 88 je pod potpunom kontrolom, ostalo su manja žarišta, pa se vatrogasci trude da i preostalih deset stave pod kontrolu. Rusi pomažu avionima, vidim u turskim medijima i da su se azerbejdžanski vatrogasci priključili. Na svu muku oko pandemije, pojavili su se i požari”, konstatovao je Marković.

On je poručio svim srpskim građanima, ukoliko bude potrebe da se jave ambasadi Srbije u Ankari.

“Dosad niko nije pozvao da zatraži pomoć. Moj telefon je dostupan 24 sata dnevno, mogu da me pozovu, mi iz ambasade smo tu ako zatreba. Situacija se smiruje, ali istina, nikome nije prijatno da vidi vatru na 500 metara od sebe i crni dim kako ide ka njemu”, kaže Marković.

Srpski ambasador je preneo da je dosad stradalo šest turskih državljana, a kako je rekao, jedan je stradao u Marmarisu, dvoje u selima na putu ka Antaliji.

Kada je reč o stranim turistima, dodaje, nema nastradalih.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version