Ambasador Manco najavio povratak Novog Pazara na mapu italijanskih investitora

Novi Pazar – Italijanska Vlada će posredstvom Ambasade te zemlje biti konkretna u podršci ekonomskom oporavku Novog Pazara, istaknuto je na sastanku gradonačelnika dr Meha Mahmutovića sa njegovom ekselencijom, ambasadorom Italije Đuzepeom Mancom.

„Ovde sam da Novi Pazar stavimo na mapu važnih mesta za italijanske investitore i biznismene “, poručio je Manco, istakavši kao izuzetno važnu strategiju razvoja lokalne privrede u koju je kako je rekao „ ovdašnja vlast uložila puno znanja, iskustva i napora da predvidi najbolje moduse rešavanja problema“ Ambasador Italije najavio je intenzivniju saradnju sa Novim Pazarom na planu biznisa, ali i polju omladinskog delovanja, odnosno stvaranja kvalitetnijih uslova života najmlađe populacije.

„Kako je Italija prvi trgovinski partner Srbije u Evropi i privrednici te zemlje posluju širom prostora naše Republike, postoje dobre osnove da se uz postojeću kvalitetnu lokalnu strategiju njiihovo poslovno interesovanje proširi i prema vašem gradu, naročito nakon što sa radom počne „Moda kampanja“. Vaša uprava izražava nedvosmislenu spremnost i posvećenost u angažovanju da naši investitori dođu kod u ovaj kraj“, istakao je Manco.

Odlučnost Italije da pomogne u ekonomskom oporavku Novog Pazara prema rečima gradonačelnika dr Meha Mahmutovića datira i iz činjenice da se najsjajniji privredni period našeg grada vezuje za zemlju Apeninskog poluostrva.

„Mnoge ozbiljne poslove su naši preduzetnici realizovali sa italijanskim tržištem, i kranje je vreme da ovom sekotru vratimo stari sjaj. Uveren sam da ćemo od kraja ovog ili idućeg meseca , po dolasku prve kompanije imati priliku da najavimo dolazak još nekoliko ondašnjih investitora. Osim tekstilne industrije, i podrške omladini predmet interesovanja Italijana je i ovdašnja zdrava hrana.

„Razgovarali smo na predstanju Novog Pazara na svetskoj izložbi Expo ,Milan 2015“. , čiji je ovogodišnji moto „Hrana za planetu“, a koji tokom trajanja poseti dvadeset miliona ljudi. Hrana našeg kraj zavređuje da bude prezentovana u takvim okvirima i verujem da će nakon promocije uslediti kontakti koji vode ka proširenju proizvodno – prodajnih kapaciteta“, istakao je Mahmutović, podsećajući na lično obećanje ambasadora da podrška neće izostati, „koje je današnjim sastankom potvrđeno“.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco osvrnuo se i na sastanke sa predstavnicima novopazarskih srednjoškolskih parlamenata i pozvao zvanične predstavnike omladine da budu njegovi gosti u okviru Evropskih dana , u maju ove godine.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO