Ambasador Kraljevine Švedske u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Ambasador Kraljevine Švedske Jan Lundin sastao se danas u Novom Pazaru sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

Gradonačelnik je izrazio svoju zahvalnost zbog posete ambasadora istaknuvši da on nije prvi put u Novom Pazaru te je upoznat s prilikama u našem gradu. Takođe, gradonačelnik se zahvalio na svoj pomoći koju je naš grad primio od Kraljevine Švedske putem projekata koji su realizovani u prethodnom periodu.

Gradonačelnik Biševac je govorio o novim oblicima saradnje: „Razgovarali smo o akutnim problemima u našem gradu, posebno o zaštiti životne sredine i izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda. Još jednom se zahvaljujem zalaganju Kraljevine Švedske i ambasade za sve što su učinili za naš grad.“

Ambasador Kraljevine Švedske Jan Lundn kazao je da su njihove aktivnosti posebno usmerene na poboljšanje privredne situacije ali i vrednosti u društvu kao što su jednakost i ravnopravnost. „Pokrenuli smo jedan dijalog sa zainteresovanim licima u Novom Pazaru u tom kontekstu gde ćemo imati virtualni seminar gde ćemo govoriti o različitim perspektivama o jednakosti i ravnopravnosti. Drago nam je da u Novom Pazaru razgovaramo u ovom kontekstu. Imali smo veoma značajan razgovor sa gradonačelnikom. Dotakli smo se i teme ekologije, drago mi je što se približavaju investicije u bioenergiju u Novom Pazaru “, rekao je ambasador dodavši da se raduje ulaganjima u putnu infrastrukturu i da se u naš grad stiže znatno brže.

Nj.E. ambasador se osvrnuo i na trenutnu situaciju sa korona virusom kazavši da: „Ne treba da nas paralizuje, već moramo da nastavimo sa radom i razgovorom uz poštovanje mera prevencije.“

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO