Ambasador Indonezije u Srbiji u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru

Novi Pazar – Delegacija Ambasade Indonezije predvođena ambasadorom Indonezije u Srbiji Semjuelom Samsonom u dvodnevnu posetu Novog Pazara. Prvog dana posete delegacija se sastala sa predstavnicima Gradske uprave i razgovarala o mogućnostima saradanje na obrazovnom, socijalnom, kulturnom, a pre svega na ekonomskom nivou.

Skupu su prisustvovali i lokalni poizvođači mesa i mleka koji su u razgovoru sa predstavnicima indonezijske kompanije u Srbiji, razmatrali mogućnost zajedničkog ulaganja i zajedničkog plasmana proizvoda. Ambasador Semjuel Samson je posetu Gradskoj upravi ocienio kao istorijski važnu, jer su prvi put razmotrene mogućnosti razvoja i privredno-ekonomske saradnje lokalnih prizvođača sa Indonezijom.

Delegacija koju je on predvodio upoznala se sa svim pozitivnim potencijalima Novog Pazara i regije u celini , kad je u pitanju stočarstvo, mlekarstvo, drvna i tesktilna industrija. Potrebna je, kako on kaže, bolja komunikacija, i da proizvođači imaju brendirane proizvode i srtifikate, zato je otvoreno predložena mogućnost uključivanja u rad indonezijskih kompanija. Na sastnku su predstavnici indonezijske ambasade pokazali interesovanje za razvojem turizma, razmenu kulturnih sadržaja i za programom stipendiranja studenata za studiranje na fakultetima u Indoneziji . Ambasador Samson je zadovoljan gostoprimstvom i poželio je građanima sretne predstojeće dane Ramazana.

poseta_ambasadora_indonezije_2014_02

Drugog dana posete, Ambasador Semjuel Samson sastao se sa gradonačelnikom Mahmutovićem, koji se zahvalio na poseti i istakao veliko zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara na temu saradnje , kako ekonomske, tako i kulturne. Gradonačelnik je istakao da je u Srbiji već prisutna jedna velika Indonežanska kompanija “Indo Serbia Food” , koja posluje već tri godine, pa postoji mogućnost saradnje na polju ekonomije. U oktobru će biti veliki privredni sajam u Indoneziji, a privrednu delegaciju Srbije će predvoditi ministar Rasim Ljajić, gde ćemo pokušati da predstavimo potencijale privrede Novog Pazara u najboljem svetlu.

poseta_ambasadora_indonezije_2014_04

Ambasador Semjuel Samson, zahvalio je gradonačelniku Mahmutoviću na srdačnoj dobrodošlici, istakao je da je u dva dana posete imao sastanke sa privrednicima Novog Pazara, Fondacijom “Hadži-Nadžija Karabegović Agušević“ i Islamskom zajednicom Srbije . Ambasador je istakao, da poseta nije samo ekonomske prirode, već i na polju kulture, razmene i stipendiranje studenata . Od gradonačelnika smo dobili veoma korisne informacije, pa se nadamo saradnji privrednika Novog Pazara sa kompanijom “Indo Serbia Food” i Salim Gupom. Na kraju je kazao, da se nada da će na predstojećem sajmu u oktobru, koji se održava povodom šezdeset godina biletaralne saradnje Beograda i Džakarte, iskoristiti svoju šansu i na pravi način predstaviti potencijale kompanija iz Novog Pazara.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO