Ambasador Francuske u poseti gradonačelniku Mahmutoviću

denio_ambasador_francuske

Njegova ekselencija, Fransoa Gzavije Denio,ambassador Republike Francuske u Beogradu obećao je punu podršku te zemlje u realizaciji planova u svrhu izlaska Novog Pazara iz trenutne ekonomske situacije. Denio se u Gradskoj upravi sastao sa gradonačelnikom, dr Mehom Mahmutovićem, koji je ovim povodom rekao:

„Pored poboljšanja ekonomskih prilika što je prioritet, cilj nam je i politička stabilnost. Od strane Ambasade Francuske dobili smo čvrsta uveravanja da podrška u nastojanjima da se problemi reše, neće izostati. Pomoć nam je svakako dtragocena“.

Francuski diplomata boravio je u Novom Pazaru upravo na poziv gradonačelnika Mahmutovića. Za Denioa, reč je o gradu sa izuzetnim potencijalom, a posebno oduševljenje izazvala je činjenica da je Novi Pazar od pre nekog vremena član Asocijacije evropskih gradova kulture, na čemu svim građanima od srca čestitam. Članstvo u ovoj organizaciji je i za mnogo veće gradove posebna čast. Izuzetni ste domaćini,prijateljski raspoloženi, a na moju ličnu, i podršku zemlje iz koje dolazim možete računati“, zaključio je kratko Denio.

On je nakon sastanka sa svojim domaćinom, dr Mehom Mahmutovićem, prisustvovao manifestaciji “Ples sa Evropom”, koju tradicionalno, a po ugledu na svoje vršnjake širom Starog kontinenta, u saradnji sa lokalnom samoupravom I upravama škola, realizuju maturanti iz Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO