Naslovna Featured Istaknuto Ambasador Francuske u Novom Pazaru „Podržavamo vaše napore da građani žive...

Ambasador Francuske u Novom Pazaru „Podržavamo vaše napore da građani žive bolje“

ambasador-francuske-u-novom-pazaru-„podrzavamo-vase-napore-da-gradjani-zive-bolje“

NOVI PAZAR – U okviru prve zvanične posete Novom Pazaru i regionu, ambasador Franucke u Srbiji Žan Luj Falkoni sastao se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

„Razgovarali smo o mogućnostima saradnje Novog Pazara i Ambasade Francuske u različitim oblastima. Francuska je naš prijatelj koji preko različitih programa Evropske unije podržava razvoj grada. U periodu od 2021. do 2027. godine, EU će izdvojiti 9 milijardi eura za podršku zemljama Zapadnog Balkana. Novi Pazar treba da pripremi projekte kako bi aplicirirao za deo ovih sredstava, o čemu je bilo reči i na današnjem sastanku. Podrška obuhvata različite oblasti od privrede, preko investicija u infrastrukturu, obrazovanje i kulturu, a u cilju stvaranja boljih uslova života za naše građane“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon satanka.

Ambasador Francuske u Srbiji ŽanLuj Falkoni istakao je da prvu zvaničnu posetu Novom Pazaru koristi da se lično uveri koja vrsta podrške je potrebna ovom kraju.

„Stabilnost je za razvoj vašeg regiona značajna koliko i podrška Evropske unije. Danas naročito želim da istaknem da će Francuska podržati vaše napore da građani žive bolje – da izgradite nove i modernizujete postojeće puteve, razvijete ekonomiju, poljoprivredu i ekološku svest zajednice. Za naše partnerstvo, kako je gradonačelnik i rekao, izuzetno je važna odluka Evropske komisije doneta danas, koja se tiče šestogodišnjeg projekta i ulaganja između ostalog i u ovaj kraj“, zaključio je ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni i najavio da će Kulturni centar, Biblioteku „Dositej Obradović“ i novopazarski Muzej „Ras“ sutra posetiti ataše za kulturu Ambasade Francuske, u sa ciljem da saradnja u oblasti kulture između te zemlje i Novog Pazara u narednom periodu bude još intenzivnija.

Gradonačelnik Nihat Biševac i ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni obišli su nakon sastanka Inovacioni start up centar i znamenitosti u centru grada.

indeksonline.rs

Exit mobile version