Ambasador Alžira razgovarao sa gradonačelnikom Biševcem

Novi Pazar – Ambasador Alžira u poseti gradonačelniku Ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub posetio je danas Novi Pazar i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom. 

Ovaj sastanak bio je uvertira za saradnju koja će uskoro uslediti. “Zahvaljujem se gradonačelniku na prijemu. Danas je bila izuzetna prilika da sa gospodinom gradonačelnikom razmotrimo oblasti koje bi nas dovele do saradnje. Razgovorali smo o mogućem povećanju trgovine između naših zemalja kao i moguću saradnju iz oblasti turizma. Gospodin gradonačelnik kao sportista je takođe govorio i o saradnjii iz oblasti sporta.”, rekao je ambasador. 


Ova kurtoazna poseta je sagovornike vrlo brzo dovela do zaključka da postoji potencijal za saradnju između Novog Pazara i Alžira. Sagovornici su istakli da je ova poseta takođe izraz prijateljstva. Ambasador je istakao da su odnosi Alžira i Srbije izvanredni: “Upravo dobrim odnosima koji datiraju još iz davnina razvijamo ekonomsku, trgovinsku i kulturnu saradnju. I kao što znate Alžir je muslimanska zemlja, i ova regija je kolevka Islama. Sva ova pitanja letimično smo dotakli, u nadi i sa voljom da neki od ovih planova realizujemo.”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO