Ambasador Aksoy u Novom Pazaru: Na sastanku sa gradonačelnikom o budućoj saradnji

U prvoj zvaničnoj poseti Novom Pazaru boravi ambasador Republike Turske u Srbiji, Hami Aksoy.  Njega su tokom prve zvanične posjete ovom gradu ugostili gradonačelnik Nihat Biševac i njegovi saradnici. Biševac je novog turskog ambasadora upoznao sa aktuelnostima u Novom Pazaru, relaizacijom projekata koje podržava Turska te budućim planom saradnje sa tom bratskom zemljom i Ambasadom. Novoimenovanom ambasadoru poželio je puno uspjeha u radu.

Biševac i Aksoy složili su se da su odnosi dvije države, njihovih predsjednika i naroda na historijskom maksimumu, te da će kroz različite projekte tako dobre odnose osjetiti i narodi Sandžaka.

Novoimenovani ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoy smatra da je pomoć Sandžaku kroz projekte garantovana i u budućnosti zbog dobrih odnosa dvije zemlje i naroda Turske i ovog regiona.

“Gradonačelnik me je informisao o svim projektima koji se tiču Novog Pazara. Za nas je važan razvoj ovog područja i prosperitet Bošnjaka koji žive ovdje. Znamo da je najveći problem ovog regiona putna infrastruktura. Mnogi projekti realizuju se upravo kako bi se poboljšali uslovi u toj oblasti. Mislim na autoput Beograd – Sarajevo i na obnovu puta od Novog Pazara do Tutina. Realizacija tih projekata imaće važnu ulogu u razvoju Sandžaka, i mi ćemo nastaviti da podržavamo te razvojne projekte. Uvaženi gradonačelnik mi je dao sve informacije i ja sam uvjeren da ćemo zajednički rješiti mnoge problem, ja sam siguran da tu ne postoji ni jedan nerješiv problem. Problemi Bošnjaka ovog prostora su i naši problemi”, rekao je Aksoy.

Ovo je prva zvanična posjeta ambasadora Aksoya Novom Pazaru a tokom dana imao je više odvojenih susreta sa predstavnicima važnih ustanova.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO