Ambasada Japana nastaviće da podržava ekonomski razvoj Novog Pazara

Masafumi_Kuroki

Tokom prve posete ambasadora Japana Novom Pazaru, zakjlučeno je da će „Japan nastaviti da podržava realizaciju značajnih projekata u gradu ali i čitavom regionu“. Novoimenovani ambasador Masafumi Kuroki razgovarao je sa gradonačelnikom , dr Mehom Mahmutovićem o svim važnijim temama, a u svrhu podrške ekonomskog razvoja i društvene stabilnosti.

„Do sada smo imali izuzetnu podršku i Japan je prema ovom području realizovao veliki broj donacija. Dobili smo izuzetna uveravanja o daljoj podršci ekomomskom razvoju pre svega. Predstavili smo dosadašnje rezultate, ali i plan i program budućeg razvoja Novog Pazara, za šta ćempo, kako sam već rekao, imati potpunu podršku Japana i ambasadora lično“, rekao je gradonačelnik Mahmutović.

Prva zvanična poseta Novom Pazaru i dosadašnja saradnja Ambasade da gradskim vlastima podstakla je novoimenovanog ambasadora da unapred planira novu posetu gradskim zvaničnicima, kako bi u najkraćem roku ranije započeta saradnja bila nastavljena.

„Ovo je veoma zanimljivo područje. Od vašeg gradonačelnika dobio sam, tokom sastanka veoma znaačjne informacije i nema razloga da zemlja iz koje dolazim ne ostane partnerski raspoložena prema vašem kraju. Tu sm oda zajednički radimo na konkretnim stvarima, za dobrobit poboljšanja života građana“, zaključio je japanski ambasador.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO