Naslovna Featured Istaknuto Amar Nailović o kampu perspektivnih fudbalskih sudija: Dobili smo neophodne smernice

Amar Nailović o kampu perspektivnih fudbalskih sudija: Dobili smo neophodne smernice

amar-nailovic-o-kampu-perspektivnih-fudbalskih-sudija:-dobili-smo-neophodne-smernice

Kamp za perspektivne fudbalske sudije, 11. po redu, održan je od 25. do 28. oktobra u Loznici, a među polaznicima bio je i mladi delilac pravde iz Novog Pazara Amar Nailović.

“Dobili smo neophodne smernice, počev od postavljanja, a na fudbalskom terenu s nama su radili Marko Ivković, Dragan Čolović, Marko Mihailović i Marko Đuričić. Ukazano nam je na greške koje najčešće mogu da se dogode tokom utakmice”, rekao je Nailović.

On je naveo da su među predavačima bili i međunarodni posmatrač suđenja Boško Jovanetić, predsednik sudijske organizacije na nivou Zapadne Srbije Dragan Radulović, kao i posmatrači suđenja u srspkoligaškom rangu Petar Davidović i Vladica Stevanović.

“Bila su to zaista vrhunska predavanja. Iskustva iz Loznice mnogo će mi značiti u daljoj karijeri. Zahvalan sam čelnicima Fudbalskog saveza Novog Pazara, Raške i Tutina što su na listu perspektivnih sudija uvrstili mene i Pavla Kneževića iz Raške”, dodao je Nailović.

Put ka višim fudbalskim ligama iz seniorskog zonskog ranga trenutno krče trojica mladih Novopazaraca.

“Osim mene, tu su još Nermin Bihorac i Admir Ejupović. Bihorac je rangiran kao kandidat za Srpsku ligu Zapad. Ovaj poziv je prelep. Pozvao bih sve mlade i zainteresovane da nam se pridruže”, kazao je Nailović.

Mladi sudija je razmišljao da li da krene stopama oca Elvira, vrhunskog sportskog novinara koji sada živi u Nemačkoj, ili da fudbalu pristupi na neki drugi način.

“Ranije sam radio sam kao fudbalski trener. Tokom utakmica koje sam vodio zavoleo sam suđenje, a pre toga sam bio veliki protivnik sudija. Ne znam da je to bila sudbina, ali nešto je prelomilo da postanem sudija. Nisam se pokajao”, zaključio je Nailović.

Amar Nailović izrazio je očekivanje da će za četiri do pet godina biti na listi prvoligaških fudbalskih sudija.

M. Minić

Exit mobile version