Alivodić sa penala za pobedu Plavih

4629
by Senko Zupljanin
Novi Pazar Alivodic

Novi Pazar – Čukarički 1:0 (1:0)

Stadion: Gradski u Novom Pazaru. Gledalaca: 5.000. Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik). Pomoćnici: Vladimir Jovanović (Čačak), Nemanja Petrović (Užice). Žuti kartoni: Stanojević, Dimitrijević, Alivodić, Vasilić (Novi Pazar), Matić i Radonjić (Čukarički).Strelac: 1:0 – Alivodić u 45. minutu iz penala.

NOVI PAZAR: Živković, Dimitrijević, Stanojević, Tintor, Marić, Pantelić, Micevski, Alivodić, Travančić (74. Lepović), Đoković, Rušević (68. Vasilić).

ČUKARIČKI: Petrić, N. Janković, Đurić, E. Mašović, Bulatović, Srnić, Tomić, Matić, Mandić (62. Jovanović), Radonjić, Fofana (62. A. Mašović).

Odlična utakmica puna tempa i gol prilika viđena je naročito u prvom poluvremenu. Prvi su u poziciju za pogodak došli domaći fudbaleri. U 7. minutu Rušević je pronašao Travančića koji se spetljao u odsudnom trenutku. Dva minuta kasnije uzvratili su gosti, šut Radonjića sa ivice šesnaesterca sigurno je zaustavio Živković. Potom je dva puta pripretio Radonjić, Novi Pazar je odgovorio na njegove pretnje preko Đokovića koji je sa ivice šesnaesterca šutirao pored stative u 21. minutu.

Najopasniji napadač u gostujućem timu Radonjić u dva minuta imao je dve lepe prilike. U drugoj situaciji videli smo još jednu vrhunsku odbranu Živkovića. Svi na stadionu su u 24. minutu ustali nadajući se da će sudija dosuditi kazneni udarac, posle prekršaja nad Travančićem. Arbitar iz Novog Žednika samo je odmahnuo rukom.

Čukarički je propustio priliku u 30. minutu preko Radonjića, a domaćin preko Travančića tri minuta kasnije. Alivodić je u 43. minutu izveo korner, u skoku su bili Tintor i Đurić, igrač Čukaričkog igrao je rukom i za sudiju Vasića nije bilo dileme – penal.

Golman Petrić je pogodio stranu u koju će šutirati Alivodić, ali je udarac bio i jak i precizan i to je bilo 1:0 za Novi Pazar.

Bila je ovo prva pobeda Novog Pazara pred domaćim navijačima ove sezone, s obzirom da su prvo kolo i duel sa Vojvodinom preskočili. Trener Zoran Marić ima razloga za zadovoljstvo, mada je po prikazanom, pobeda mogla da bude i ubedljivija.