Naslovna Featured Istaknuto Aleksa ima cerebralnu paralizu a završio je 2. Pazaraki polumaraton! Ovog puta...

Aleksa ima cerebralnu paralizu a završio je 2. Pazaraki polumaraton! Ovog puta u pomoć je priskočio Muzafer Čepeljac

aleksa-ima-cerebralnu-paralizu-a-zavrsio-je-2.-pazaraki-polumaraton!-ovog-puta-u-pomoc-je-priskocio-muzafer-cepeljac

Na juče održanom 2. Pazarskom polumaratonu, pored klubova iz Beograda, Čačka i Novog Pazara, učestvovao je i klub “Griffin” iz Jagodine, a cilj im je bio da trče za osobe sa posebnim potrebama, gurajući kolica.

Osnivač kluba iz Novog Pazara BBK Warrior Gym, svetski šampion u bodibildingu iz 2015. godine Muzafer Čepeljac (32), imao je tu čast da istrči 2. Pazaraki polumaraton gurajući kolica u kojem se nalazio Aleksa Petrović iz Jagodine.

Aleksi je cerebralna paraliza dijagnostifikovana sa šest meseci. Od svih vrsta, njegova je najgora, jer sam ne može baš ništa da uradi. Zahvaljujući svojim drugarima, Aleksa je kolicima završio mnogo trke, poput Beogradakog polumaratona i druge.

Tako je Aleksa Petrović učestvovao i na 2. Pazarskom polumaratonu, ali ovaj put je imao pojačanje, Muzafera Čepeljca.

– Ponosan sam što sam svoj prvi polumaraton trčao u svom gradu sa svojim timom i timom iz Jagodine, na čelu sa Markom Gajićem. Poseban osećaj je voziti ceo polumaraton Aleksu u kolicima i mnogo emocija je bilo kako se naše strane, tako i sa druge strane. Želim da se zahvalim Gradu Novom Pazaru, Sportskom savezu Novog Pazara i Ustanovi za sport Novi Pazar na sjajnoj organizaciji 2. Pazarskog polumaratona – rekao je Muzafer Čepeljac za “Indeksonline”

indeksonline.rs/Foto:I.Ličina

Exit mobile version