Aktivnom politikom zapošljavanja do 38 zaposlenja

Novi Pazar – Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović i direktor Filijale Novi Pazar NSZ Nihat Biševac, svečano su uručiili ugovore korisnicima subvencija za samozapošljavanje, izvođaču javnog rada za osobe sa invaliditetom i poslodavcu koji će realizovati program stručne prakse za osobe sa invaliditetom. Na ovaj način obezbeđena su radna mesta za trideset osam Novopazaraca.

nzs_30.10.2014_02

“Posebno sam zadfovoljan kada mladi ljudi dobiju prilku da se poslovno angažuju. Trudićemo se da u narednoj godini imamo mnogo značajniji podsticaj, kako bi se lokalne samouprave još aktivnije uključile u program povećanja zaposlednosti građana. Ovde broj nezaposlenih još uvek prevazilazi broj upošljenih lica I na promeni tih podataka ćemo aktivno raditi udruženim snagama”, istakao je Zoran Martinović, apelujući na aktere sive ekonomije da iskoriste subvencije države kako bi se uključili u legalne tokove poslovanja.

nzs_30.10.2014_03

“Olakšati građanima život I obezbediti pravo na subvencije osnovni je cilj našeg delovanja na ovom polju, jer su filijale korist za čitav grad, za sistem. Kroz filijalu zapošljavanja realizovani su različiti projekti I obezbeđen veliki broj radnih mesta , a samo danas je potpisano 38 ugovora. Svima koji su danas ovde želim puno sreće u daljem radu”, kazao je Mahmutović.

nzs_30.10.2014_07

Aktivnim merama u novopazarsku filijalu biće uloženo oko osam miliona dinara do kraja godine, što je okvirno zaposlenje za šezdesetak novih lica. U narednoj kalenadrskoj godini očekuju se još značajnija sredstva, sa poebnim agažovanjem u cilju zaposlenja invalidnih radon sposobnih lica. Uspeh u radu potpisnicima ugovora poželeo je direktor Filijale Nihad Biševac, dok je gradonačelnik dr Meho Mahmutović podsetio na nastojanje da se što veći broj republičkih ustanova približi Novom Pazaru, kroz regionalne filijale.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO