Aksoj za RTVNP: Pridajemo veliki značaj razvoju Sandžaka

Ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj, u izjavi za RTV Novi Pazar govorio je o značaju saradnje Republike Srbije i Republike Turske, dobrim odnosima dve zemlje i brojnim imvesticijama kojima su oni rezultirali.

Na novinarsko pitanje o značaju investicije u Priboju gde je u industrijskoj zoni otvorena fabrika ‘Flex Akademy’ ali i drugim potencijalnim ulaganjima u Sandžak, Aksoj je odgovorio:

”Rekli ste da su turske investicije oživele Priboj i to je tačno a ja želim da dodam da su pored ovog grada oživele i ostale delove zemlje. Mogu da navedem brojne primere za to, a i sam predsednik Republike Srbije Alkesandar Vučić mi je jednom prilkom i sam rekao da su turske investicije promenile sudbinu mnogih krajeva u zemlji i njihovih žitelja. U poseldnjih deset godina turske investicije su dostigle cifru od 200 miliona dolara. ‘Flex Akademy’, fabrika otvorena u Priboju predstavlja jednu od važnih turskih investicija, osnovana je 2016 godine i upošljava 300 radnika, a nakon novih investicija koje će uslediti biće upošljeno još 150 radnika, a proširiće i svoj pogon takođe. Mi pridajemo veliki značaj razvoju Sandžaka, konkretno Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Priboja… i zato nam je želja da dođe što veći broj turskih investicija u ovaj kraj. Ubeđen sam da će nakon rešavanja infrastrukturnih pitanja u Sandžaku doći značajan broj naših investitora” kazao je ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoj u izjavi za RTV Novi Pazar.

Sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hamijem Aksojem razgovarala je urednica informativnog programa Senada Kalić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO