Naslovna Sandžak Akreditacija za fakultet u Tutinu

Akreditacija za fakultet u Tutinu

Tutin – U saradnji sa opštinom Tutin, Visoka tehnička mašinska škola strukovnih studija iz Trstenika danas je svečanim uručenjem akreditacije, koju je dobila od strane Akreditacione komisije Ministarstva prosvjete Republike Srbije, otvorila svoju jedinicu u Tutinu.

tutin

Otvaranju jedinice  Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika u Tutinu prisustvovao je,pored predstavnika opštinske vlasti i predstavnika obrazovnih i drugih institucija iz Tutina, i predsjednici opština  Sjenica i Raška, predstavnici MUP-a iz Novog Pazara, tužilaštva i veliki broj građana. Svečanim presijecanjem vrpce najpre je otvorena ova institucija a na svečanom ručku direktor VTMŠSS Dragan Trufunović je predsjedniku opštine Tutin Šemsudinu Kučeviću i direktoru jedinice ove visoke škole u Tutinu Ismetu Derdemezu zvanično uručio akreditacije i čestitajući istakao značaj otvaranja ovog odjeljenja i za razvoj same škole ali i za razvoj same opštine Tutin i cijelog regiona.

Predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević je ovom prilikom rekao da je ovo jako bitan projekat koji nema alternativu, i da će na ovom fakultetu opština dobiti veliki broj ljudi sa stručnim znanjem koji će umnogome pomoći dalji razvoj opštine.

Uručujući akreditaciju predsjedniku opštine Tutin, durektor VTMS Trstenik Dragan Trifunović je rekao da će ubuduće sa domaćinima raditi na podizanju kvaliteta obrazovanja u ovoj jenici visokoškolske ustanove koju on predstavlja.

“Kada je predsjednik opštine govorio da će Tutin imati fakultete, mnogi nisu vjerovali, ali evo došlo je vrijeme da mi u Tutinu budemo ponosni što smo dobili visoku državnu akreditovanu školu”, rekao je Ismet Derdemez, direktor jedinice VTMŠ u Tutinu.

Rešenjem o akreditaciji ova visokoškolska ustanova u Tutinu formiraće odeljenje za 60 do 70 upisanih studenata na dva departmana, informatika u inženjerstvu i inženjerstvo u saobraćaju, koji će nastavu pratiti u Tutinu dok će se ispiti polagati u matičnoj školi u Trsteniku. Pored osnivnih strukovnih studija u ovoj visokoškolskoj jedinici studenti imaju priliku da završe i specijalističke studije na ova dva departmana, kao i mater studije prava, ekonomije i menadžmenta.

Exit mobile version