AKO BOŠNJACI ĆUTE, MILO NEĆE! DPS Crne Gore: Protiv smo podizanja spomenika četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću!

PODGORICA- Vladajuća Demokratska partija socijalista najoštrije je danas osudila inicijativu i ponovni pokušaj podizanja spomenika četničkom komandantu Pavlu Ðurišiću u beranskom selu Gornje Zaostro.

U saopštenju dotavljenom Tanjugu, DPS podseća da su crnogorske državne institucije još 2003. sprečile istovetan „poduhvat“ u organizaciji, kako navode, političke družine predvođene četničkim vojvodom Andrijom Mandićem koja se danas predstavlja kao Demokratski front.

“Najnovija inicijativa Demokratskog fronta za podizanje spomenika četničkom komandantu Pavlu Ðurišiću, kojom se pokušavaju povampiriti duhovi četništva i fašizma, jasno govori da taj politički savez nije ni jednog momenta odustao od svoje nacionalističke politike, na što bez prestanka ukazujemo”, navode iz DPS.

Oni smatraju da podizanje spomenika Ðurišiću, ali i samo ponavljanje takve inicijative predstavlja u prvom redu izvrgavanje ruglu crnogorske antifaštističke tradicije, na čijim je temeljima iznikla današnja građanska država Crna Gora.

Smatraju da to I jeste krajnji cilj DF-a i njihovih lidera.

“Iz prikrajka se javljaju i njihovi koalicioni partneri iz SDP-a, bezuspešno i nemušto pokušavajući da sramnu inicijativu DF-a pripišu DPS-u. Umesto da u okviru koalicije zatraže od DF-a povlačenje inicijative ili principijelno, u skladu sa svojim tvrdnjama da su uvek ”na pravoj strani istorije”, zbog ideje o spomeniku Ðurišiću raskinu koaliciju u svim opštinama gde podržavaju četničke vojvode”, navode iz DPS.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO