Akcijaši ORA Novi Pazar vredno rade na uređenju Pazarske plaže u Ribariću

Na Pazarskoj plaži u Ribariću danas je sprovedena akcija ‘’Posadi drvo ne budi panj’’ koju realizuju omladinci, volonteri i humanitarci radne akcije Novi Pazar 2021. Na plaži pored jezera Gazivode zasađeno je po 25 sadnica platana i japanske šljive, koje je obezbedio Grad Novi Pazar.

“Ideja da se bas na ovoj lokaciji i mestu izgradi plaža smišljena je još pre više od 4 godine ali realizacija je počela pre tri godine. Do sada bi plaža bila uređena i korišćena ali zbog korone čitava protekla godina prošla je bez ikakvih radova na njoj ali se sada krenulo u sređivanje”, kazao je komandant ORA Novi Pazar Kasim Zoranić. On je dodao da  su akciju pomogle naše Sndžaklije iz dijaspore a najviše su uradili akcijaši koji su sa puna elana pristupili realizaciji čitavog projekta te se pored starih akcijaša koji su danas radili na uređenju Pazarske plaže odazvao  i veliki broj mladih među kojima su veći deo činile mlade akcijašice.

Iako se vredno radi na uređenju plaže, ona ove letnje sezone neće biti puštena u rad jer, kako objašnjava Zoranić, mora da se stvore svi potpuni uslovi za njen rad, a to pdrazumeva da se uposle profesionalni spasioci i da se upotpuni sadržaj u smislu pratećih objekata koja jedna plaža treba da ima.

“Od svega nam je najpeše druženje. Ovo su trenuci gde se opustimo, smejemo, družimo i radimo”, kazala je jedna od akcijašica Emina Retkoceri.

Komandant Omladinske radne akcije Novi Pazar Kasim Zoranić, poziva sve mlade koji žele pre svega da se druže i da budu deo tima da slobodno mogu da se prijave. Pored ove, kako je istako, biće još mnogo akcija koje će oživeti duh starih vremena.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO