AKCIJA U NOVOM PAZARU! Svetionik poziva “Doniraj iftar”

Novi Pazar – Udruženje “Svetionik” i ovog ramazana sprovodi veliku akciju “Doniraj iftar” kojom se obezbjeđuje oko 150 iftara za porodice slabijeg imovinskog stanja. Iz “Svetionika” pozivaju sve ljude dobre volje, i one koji su u mogućnosti da se odazovu njihovoj akciji te doniraju novčana sredstva, kako bi se obezbjedile dovoljne količine hrane za iftare do kraja ramazana.

Udruženje “Svetionik” i ovog ramazana, kao što je to činilo svake godine, vodi računa o najugroženijim sugrađanima. Za sve koji nisu u mogućnosti da sebi i porodici obezbjede iftar i ovog ramazana “Svetionik” ih je okupio u Avliji, kako bi iftarili i uživali u blagodatima ovog mubarek mjeseca.

“Svi koji žele da doniraju novac za iftar, štand je postavljen na Gradskom šetalištu svakodnevno od 12 do 19 časova, ili mogu uplatiti na žiro račun organizacije. Svakodnevno oko 150 iftara se pripremi i distribuira. Oko 80 obroka se posluži u restoranu “Avlija” gdje korisnici dođu i iftare a oko 70 iftara se dopremi na kućne adrese korisnika. Iftari su obilni, od predjela do dezerta. Želja nam je da svi korisnici makar tokom ramazana osjete sve blagodati i imaju iftarsku tpezu kao i ostali njihovi sugrađani. Iftare služe naši volonteri koji i iftare sa korisnicima, pa pored humanitarnog, akcija “Doniraj iftar” ima i društveni značaj”, rekao je PR Udruženja “Svetionik” Sanjin Kolić.

Obaveza svih nas je da pomognemo koliko smo u mogućnosti, da se u vrijeme iftara kada je pred nama puna trpeza sjetimo onih koji nemaju. Ovo nije jedina aktivnost Udruženja “Svetionik” u ovom mjesecu koja je namjenjena socijalno ugroženim Novopazarcima.

A.Ni.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO